De eerste optimist is al gesignaleerd bij de Aanloophaven.
De eerste optimist is al gesignaleerd bij de Aanloophaven. Foto: Ruud van Gisbergen

Buurt Aanloophaven wil liefde watersport overbrengen op jeugd

Buurt / wijk

HUIZEN - Bewoners van de Aanloophaven organiseren in mei een watersportevenement met als doel de liefde voor de watersport over te brengen op de jeugd.

Huizen noemt zichzelf 'de haven van 't Gooi', maar onder de jeugd lijkt er weinig animo voor de watersport. Daar willen de buurtbewoners van de Aanloophaven, Stichting VaarKracht en de gemeente verandering in brengen.

Optimist on Tour
9, 10 en 11 mei komt daarom het evenement Optimist on Tour naar Huizen. Ook Stichting Gooimeerzeilen houdt diezelfde week een zeilevenement.

De bewoners van de Westkade (omgeving Aanloophaven) hebben samen al veel voor elkaar gekregen. Zij bedienen sinds vorig jaar de brug in hun buurt. Ook zijn ze bezig met het opknappen van hun woonomgeving. Dat gebeurt onder de vlag van Stichting VaarKracht dat vaartochten voor kankerpatiënten en hun naasten organiseert.

Liefde voor watersport
"Wij zijn hier ooit aan het water komen wonen vanwege onze liefde voor de watersport", vertelt fervent zeilster Nicolette van Gorp. Ze is een van de brugwachters en vrijwilligster bij VaarKracht.

De laatste jaren zag ze de Aanloophaven leeglopen. "De zeilschool sloot, er gebeurde weinig. We missen de reuring." Samen met andere brugwachters en VaarKracht-vrijwilligers halen ze Optimist on Tour naar Huizen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant