Liefhebbers van motoren kunnen hun hart ophalen op de Harleydag Huizen.
Liefhebbers van motoren kunnen hun hart ophalen op de Harleydag Huizen. (Foto: Jacob Hahury)

Harleydag Huizen: dag voor motorliefhebbers en gezin

HUIZEN - Robbert Kuypers is blij dat het hem gelukt is om de eerste Harleydag Huizen aanstaande zaterdag 11 mei op het evenemententerrein aan de IJsselmeerstraat van de grond te krijgen.

Zelf is hij ook motorrijder en hij vindt het van belang dat het imago van motorrijders eens anders wordt neergezet. De Harleydag moet van 11.00 tot 17.00 uur een gezellige dag worden voor motorliefhebbers en het hele gezin.

Imago
Hij heeft zelf gemerkt dat dit imago bij de officiële instanties ook weleens anders is. "Ik leg dan uit dat de meeste motorrijders gewone mensen zijn die niets kwaads in de zin hebben. Het kan er natuurlijk wel indrukwekkend uitzien als een groep motorrijders langskomt in hun motorkleding. Dat is wat anders dan een voetbalteam in voetbalkleding."

Op de website harleydaghuizen.nl maakt hij ook een statement over dit imago: 'De Harleydag Huizen is óns moment om als motorrijders de heersende negativiteit omtrent motorrijders te doorbreken en ongeacht achtergrond, geloof, kleur en clubkenmerken, gezamenlijk als broeders en zusters een motorevenement te bezoeken.'

Respect
Tijdens de Harleydag Huizen kunnen we laten zien dat we met respect en waardigheid met elkaar omgaan. Iedereen met deze doelstelling mag het evenement bezoeken en wij als organisatie zullen niemand deze mogelijkheid ontnemen.'

Trots vertelt hij dat de Harleydag Huizen er een is van de twee in Nederland en hij is heel blij dat de gemeente het ook als iets positiefs ziet en een vergunning heeft verleend voor het evenement.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten