Afbeelding
Foto: Bob Awick

Onwetendheid sleutel tot fraude bij gemeente

Algemeen

HUIZEN - Onwetendheid was de sleutel tot de fraude die langdurig heeft kunnen plaatsvinden bij het team Wijkbeheer en Service. Dat staat te lezen in het deels openbaar gemaakte rapport van de onderzoekscommissie. Daarnaast speelde hiërarchie een grote rol. Opdracht was opdracht.

Het rapport is deels openbaar gemaakt op verzoek van de gemeenteraad, die de inhoud op 27 mei bespreekt. Namen en informatie uit de gesprekken zijn zwart gemaakt. Ook is niet duidelijk hoeveel mensen er gehoord zijn. Wel dat er acht verantwoordingsgesprekken zijn geweest en twaalf andere gesprekken.

Werkwijze
De werkwijze van de commissie wordt uitvoerig beschreven. Daarin geeft zij aan van buiten naar binnen te werken met als doelstelling zo veel mogelijk informatie te vergaren voordat de eventuele verantwoordingsgesprekken worden ingepland.

Medewerkers die op relatieve afstand van het team Wijkbeheer en Service staan, zijn eerst uitgenodigd. Hieronder valt ook een vijftal gepensioneerde medewerkers, waarvan er twee de uitnodiging niet accepteren. De reden is zwart gemaakt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant