Het Huizer knikkerkampioenschap was vanwege het weer naar binnen verplaatst.
Het Huizer knikkerkampioenschap was vanwege het weer naar binnen verplaatst.
foto's

Mats nieuwe Huizer knikkerkampioen

Sport

HUIZEN - Mats is gisteren de nieuwe Huizer knikkerkampioen geworden. Hij volgt hiermee Jurre op die vorig jaar het kampioenschap won.

De knikkerfinale vond in verband met het weer niet plaats in Winkelcentrum Oostermeent, maar in de gymzaal aan de Draaikom.

Geïnformeerd
Ouders van de aangemelde kinderen werden via alle mogelijke manieren snel geïnformeerd en dankzij de inzet en flexibiliteit van vele betrokkenen kwam er alsnog een groot aantal kinderen meedoen aan de finale.

De kinderen streden voor een ticket voor de grote knikkerfinale op 29 juni in Ouwehands Dierenpark Rhenen én om de titel: 'Knikkerkampioen van de gemeente Huizen'.

Knikkerkampioen
Na verschillende poulewedstrijden en een spannende knock-out fase, wist Mats zich te kronen tot knikkerkampioen van de gemeente Huizen. Hij wist Rens in de finale te verslaan.

Niet alleen was er een prijs voor Mats en Rens, ook Esmee, die derde werd, en Tijn op de vierde plaats, vielen in de prijzen en kregen een mooie beker mee naar huis.

Grote finale
Deze vier knikkeraars en de overige kinderen uit de top 16 hebben zich geplaatst voor de grote finale op 29 juni.

Alle andere deelnemers uit de gemeente Huizen en de rest van Nederland kunnen zich via www.nkknikkeren.nl nog inschrijven voor de voorronde voorafgaande aan de finale.

Drukte bij de tafel van de organisatie.

Geconcentreerd wordt er geknikkerd.

Vertellen hoe het is gegaan.

Een overzicht van de zaal met de knikkerbanen.

Uit de krant