Hans van der Veen met voorzitter Corinne Groenestijn voor het nieuwe onderkomen.
Hans van der Veen met voorzitter Corinne Groenestijn voor het nieuwe onderkomen. Foto's: Bob Awick

Nieuw onderkomen Volks Tuinder Vereniging Huizen

Natuur en Milieu

HUIZEN - Volks Tuinders Vereniging Huizen aan de Friesewal heeft vorige week zaterdag het nieuwe onderkomen feestelijk in gebruik genomen.

"In ons geval is het echt van in de brand naar uit de brand", zegt oud-voorzitter Hans van der Veen. Inmiddels is het voorzitterschap door Corinne Groenestijn overgenomen en zij nam de opening voor haar rekening.

Brand
Het oude gebouw dat tijdens de verwoestende brand op 21 augustus 2017 in vlammen opging, was bijna 40 jaar oud, vertelt Hans. "We hebben de tijd ervoor genomen om van het nieuwe gebouw iets moois te maken."

We zijn van 160 vierkante meter naar 250 vierkante meter gegaan. Een mooie ruimte waar je met veel mensen samen kunt zijn." Dat werd afgelopen zaterdag ook bewezen tijdens de opening, waar naast veel gebruikers van de ruim 200 tuinen ook leden van de gemeenteraad aanwezig waren.

Lint
Bij een mooie versierde boog met een lint voor het nieuwe gebouw hield Corinne haar toespraak. "Daadwerkelijk alles was weg na de brand: het gebouw, de machines en de inventaris. We zijn niet bij de pakken gaan neerzitten."

"We er onder leiding van de toenmalige voorzitter Hans van der Veen onze schouders onder gezet. Hij was al heel actief en moest dat toen nog meer worden."

Lees verder in de digitale editie

De verwoesten brand in augustus 2017 legde het onderkomen in de as.

Uit de krant