Jo en Ferry genoten van het bezoek van loco-burgemeester Bert Rebel.
Jo en Ferry genoten van het bezoek van loco-burgemeester Bert Rebel. Foto: Bob Awick

Jo en Ferry Reuvecamp bijna 70 jaar getrouwd

Mensen

HUIZEN - Jo Liefhebber (90) en Ferry Reuvekamp (95) zijn zaterdag officieel 70 jaar getrouwd. Vandaag was het al een klein beetje feest, want loco-burgemeester Bert Rebel kwam op bezoek.

"Dat was een verrassing voor mijn ouders", vertelt dochter Carla. "Ze vonden het fantastisch en waren erg gecharmeerd van het bezoek." Naast de felicitaties van het gemeentebestuur, kregen ze ook nog een bos bloemen.

Koning en koningin
Ook kwam er een bos bloemen met brief namens de koning en koningin. "Dat vonden ze ook erg bijzonder. Het huis staat nu vol bloemen, want van Vivium kregen ze ook een bos."

Het paar woont sinds april 2018 namelijk in een kleinschalige woonvorm van Vivium aan De Ruyterstraat. "Ze hebben beide recht op een kamer en in een ervan slapen ze en een kamer is omgetoverd tot een huiskamer."

Dansen
Ze leerden elkaar kennen bij het dansen in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam, de stad waar ze tot voor kort altijd woonden. Van het een kwam het ander en ze trouwden. Ze kregen twee kinderen, Carla en Ferry, en twee kleinkinderen.

Nadat Jo een heup brak, moest ze revalideren in Naarderheem. Na een tijdje mocht Ferry haar daar gezelschap houden, want het ging niet goed met hem zonder zijn lieve Jo. Daarna werd een plek in Huizen gevonden om te wonen. 'Op stand' en dat op deze leeftijd, aldus Jo.

Vrolijk en blij
Het paar is ondanks de leeftijd en de bijkomende gebreken nog altijd vrolijk en blij en staat nog steeds voor anderen klaar. Ferry zegt nog elke avond voor het slapen gaan dat hij zo veel van Jo houdt.

Volgens Jo is het geheim van zo'n lange relatie dat je een ruzie altijd bij moet leggen, "dan blijf je altijd gelukkig." Zaterdag vieren ze met koffie en taart en een klein feestje met de kleine familie dat ze echt 70 jaar zijn getrouwd en ze hopen er nog lang van te genieten.

Uit de krant