Budgetcoaches Nathalie (l) en Talar met wethouder Maarten Hoelscher bij jongerencentrum Connect.
Budgetcoaches Nathalie (l) en Talar met wethouder Maarten Hoelscher bij jongerencentrum Connect. Foto: Bob Awick

Budgetcoaches voor jongeren geven vanaf september voorlichting over geld

Mensen

HUIZEN - De gemeente Huizen start op 1 september met de inzet van budgetcoaches voor jongeren tot 21 jaar.

Deze budgetcoaches zijn Nathalie en Talar Boyaciyan van Versa Welzijn. Zij zijn onder ander via WhatsApp bereikbaar en houden wekelijks een inloopspreekuur.

Spreekuur
Jongeren uit Huizen kunnen voor dat spreekuur terecht iedere maandag vanaf 15.30 tot 17.30 uur in Connect aan het Gooierserf 124 in Huizen.

Omdat Huizen in dit project samenwerkt met Blaricum zijn de jongeren ook welkom op dezelfde tijd op dinsdag in De Malbak aan de Wetering 122 in de wijk Bijvanck in Blaricum.

Lastig
“Ze kunnen bij ons terecht met vragen over geldzaken”, legt Nathalie uit. Ze heeft al eerder ervaring opgedaan met schuldhulp en merkt dat dingen lastig zijn om te regelen, zeker als je niet weet wat.

“Als je 18 wordt, moet je bijvoorbeeld een DigiD aanvragen. Anders kun je niets regelen met de overheid. Ook moet je eerst een bankrekening hebben om bijvoorbeeld toeslagen aan te vragen.”

Helpen
“We helpen jongeren graag hun weg hierin te vinden. Ook vergeten jongeren het wel eens te melden als ze meer gaan verdienen. Dan moeten ze dat achteraf ineens terugbetalen en daar hebben ze geen rekening mee gehouden.”

Ze geeft jongeren de tip vooral vragen te stellen en hulp te zoeken als ze iets niet weten, ergens zelf niet uitkomen of al schulden hebben. “Het is juist goed als je er op tijd bij bent.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant