De oversteekplaats op de Crailoseweg ter hoogte van de Museumlaan.
De oversteekplaats op de Crailoseweg ter hoogte van de Museumlaan. Foto: Google Earth

Provincie maakt oversteek Crailoseweg veiliger voor leerlingen Dr. Maria Montessorischool

Buurt / wijk

HUIZEN - De Crailoseweg, de N527, is vanaf vandaag tot en met vrijdag 23 augustus tussen 20.00 en 5.00 uur afgesloten. De provincie gaat de kruising er hoogte van de Museumlaan aanpassen, zodat leerlingen van de Dr. Maria Montessorischool er veilig kunnen oversteken.

Het autoverkeer wordt omgeleid door borden langs de weg. Omwonenden hebben voor de start van de werkzaamheden een brief over de werkzaamheden ontvangen.

Verbouwing
De Dr. Maria Montessorischool wordt vanwege een verbouwing het komende schooljaar verhuisd naar het gebouw van de oude Mytylschool op het Trappenbergterrein aan de Crailoseweg.

De scholieren gaan vanaf 26 augustus daarom een nieuwe route fietsen langs de Crailoseweg. Zij moeten ook deze weg oversteken, waar nu een snelheid van 80 km per uur geldt.

Veiliger
Daarom is besloten om de oversteek bij de tijdelijke school aan te passen. Samen met de school, de politie en de gemeente is er gekeken naar een passende oplossing om de kinderen veiliger te laten oversteken.

Bij de oversteek wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur. Er worden er voorzieningen getroffen om het verkeer af te remmen, zoals het plaatsen van verkeerslichten en een drempel. Daarmee wordt de kruising zichtbaarder en veiliger.

Uit de krant