Harry en Lia Frijmuth vieren vandaag hun 50-jarige bruiloft.
Harry en Lia Frijmuth vieren vandaag hun 50-jarige bruiloft. (Foto: Bob Awick)

Lia en Harry Frijmuth 50 jaar getrouwd

HUIZEN - Lia Schut en Harry Frijmuth zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Wethouder maarten Hoelscher kwam namens de gemeente om het echtpaar te feliciteren.

Lia en Harry woonde vroeger in dezelfde staat in Rotterdam. Op een gegeven moment hadden ze een aan-uit relatie. Omdat Harry's moeder hertrouwde met iemand uit Huizen, ging Harry met haar mee.

Verloven
"Op een gegeven moment lag hij lang in het ziekenhuis in Naarden. Ik ging als vriendin drie keer in de week bij hem langs vanuit Rotterdam. Toen hij uit het ziekenhuis kwam, liet hij weten iets voor me te willen doen. Ik zei voor de grap 'zullen we ons dan maar verloven'."

Samen met Lia reed Harry naar de juwelier, kocht ringen en het paar verloofde zich twee dagen later op 1e Paasdag. "Onze moeders waren echt verbaast", zegt Lia. Ze trok in bij Harry en woonde vanaf dat moment in Huizen.

Getrouwd
"Ruim een jaar later zijn we getrouwd. Er kwam een huisje aan de Hulweg vrij en om daarvoor in aanmerking te komen, moesten we trouwen. Dus hebben we dat maar gedaan." 

Volgens haar is het geheim van een goed huwelijk dat je elkaars maatje moet zijn. "We hebben heel wat tegenslagen gehad, maar we zijn er elke keer weer voor gegaan."

Na het bezoek van de wethouder is het paar nog gezellig met de twee dochters en hun twee kleindochters, hun aanhang, familie en vrienden uit eten geweest om deze bijzondere dag feestelijk af te sluiten.

Meer berichten