Foto: Bob Awick

Politie treft vuurwapens en contant geld aan bij inval; ook 42-jarige man aangehouden

HUIZEN - Bij de grote politie-actie in verschillende gebouwen in Huizen, waaronder Batman Auto's, zijn twee vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Een 42-jarige man is aangehouden op verdenking van overtreding van Wet Wapens en Munitie.

De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en wordt verhoord. Het onderzoek is hiermee nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Bij de doorzoeking zijn ook een grote hoeveelheid geld en vuurwapens aangetroffen. Ook vond de politie materiaal dat mogelijk gebruikt wordt in de hennepteelt. Alles is in beslag genomen.

In het onderzoek wordt ook bekeken of er sprake is van ondermijning. Met de nog op te stellen rapportage door de politie, zal de gemeente Huizen overwegen of er voldoende juridische gronden zijn voor bestuurlijke sluiting van een of meer bedrijfspanden.

Aanleiding voor de invallen is informatie die de recherche kort geleden binnenkreeg over verboden vuurwapens die zich in de panden zouden bevinden. De inval begon om 9.00 uur en verliep rustig. De politie zette een deel van het bedrijventerrein af om ongehinderd te kunnen werken.

Een speciaal zoekteam van defensie werd ingezet om de panden te doorzoeken. Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of in ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. Het team is gespecialiseerd om veranderingen in de omgeving te ontdekken en ook maken ze gebruik van geavanceerde middelen als een grondradar. Met een grondradar kan een zoekteam tot enkele meters in de bodem te kijken. Andere apparatuur wordt gebruikt om door muren en objecten te kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.Meer berichten