Burgemeester Niek Meijer met Ingrid Helmus-Schaap die het Huizer Insigne van hem kreeg opgespeld.
Burgemeester Niek Meijer met Ingrid Helmus-Schaap die het Huizer Insigne van hem kreeg opgespeld. (Foto: Bob Awick )

Huizer Insigne voor Ingrid Helmus-Schaap

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer heeft vanavond bij de Stichting Huizer Botters een Huizer Insigne uitgereikt aan Ingrid Helmus-Schaap. Zij nam hier afscheid van de stichting na een jarenlange inzet.

Ingrid was al betrokken als maat en schipper in de periode van 1997 tot 2010. Toen waren de botters HZ108 en vanaf 2005 de HZ45 nog eigendom en in het beheer van de gemeente.

Zij was medebestuurder van de in 2010 opgerichte Stichting Huizer Botters, die het beheer, de exploitatie en het onderhoud van de gemeente heeft overgenomen.

Betrokken bestuurder
Ingrid is al die jaren tot op heden een zeer betrokken en veel werk verzettende bestuurder geweest. Mede door haar fanatieke verweer is de HZ108 uiteindelijk in Workum gerestaureerd.

Hiermee werd voorkomen dat deze door schimmel en rot aangetaste botter zou worden afgezonken, ergens op het Gooimeer.

Daarnaast was zij een van de initiatiefnemers van de Stichting Huizer Botterdagen, een groot evenement dat na een aantal jaren is overgegaan in de Stichting Huizer Havendagen.

Botterwereld
Zonder haar inzet, kennis en relaties in de botterwereld zouden het Huizer Visfestijn en de Taeje Bôkkesrace het met beduidend minder botters hebben moeten doen.

Het werk als bestuurder van de Stichting Huizer Botters deed Ingrid ruim 15 jaar onbezoldigd. Genoeg reden om haar als dank het Huizer Insigne op te spelden.

Meer berichten