Ruben Woudsma, initiatiefnemer van Vuurwerkmeldpunt Huizen.
Ruben Woudsma, initiatiefnemer van Vuurwerkmeldpunt Huizen. Foto: Bob Awick

Al ruim 100 meldingen bij vuurwerkmeldpunt

Algemeen

HUIZEN - Vuurwerkmeldpunt Huizen heeft voor 2019 al ruim 100 meldingen van overlast ontvangen in Huizen. Volgens het meldpunt zijn de meldingen dit jaar al vroeg gestart.

"Sinds de herfstvakantie is het aantal meldingen van overlast enorm toegenomen. Jaarlijks lijkt de overlast rondom de herfstvakantie steeds groter te worden. Merendeel van de meldingen betreft harde knallen en het vroegtijdig afsteken van vuurwerk", aldus CDA-raadslid Ruben Woudsma, initiatiefnemer van het meldpunt.

Melding maken
Het vuurwerkmeldpunt blijft geopend tot vrijdag 3 januari 2020. Meldingen kunnen worden gemaakt de website van Ruben. Wanneer het meldpunt onbereikbaar is kan een melding ook gemaakt worden via ruben.woudsma@gmail.com of 06-47310855.

De resultaten worden net als de afgelopen jaren na afloop van de meldperiode worden verwerkt in een rapport. Dit rapport wordt overhandigd aan de burgemeester. Naar aanleiding van het rapport wordt de aanpak van vuurwerk geëvalueerd.

Aanbevelingen
Ruben:  “Het is positief dat veel aanbevelingen uit het eerdere vuurwerkrapport zijn overgenomen. Zo hebben we nu vuurwerkvrije zones en is er extra voorlichting op de scholen in Huizen.” De voorlichting in Huizen is volgens hem een goede aanpak: “Immers is voorkomen beter dan genezen”.

Wel pleit hij net zoals zijn partijgenoot Va Dam in de Tweede Kamer voor een harde aanpak van illegaal vuurwerk. Deze wil er voor strijden dat mensen voor het afsteken van illegaal vuurwerk worden aangehouden.

Uit de krant