Ook dit jaar zijn er weer twee vuurwerkvrije zones in Huizen.
Ook dit jaar zijn er weer twee vuurwerkvrije zones in Huizen. Foto: Bob Awick

Gemeente neemt maatregelen voor jaarwisseling

Algemeen

HUIZEN - De gemeente neemt verschillende maatregelen om de jaarwisseling zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Er komt meer toezicht, weer twee vuurwerkvrije zones en de afvalbakken worden afgesloten of tijdelijk verwijderd.

Met dat laatste is de gemeente vanaf vorige week al bezig. Daarnaast geeft de brandweer voorlichting op basisscholen en geeft Halt voorlichting op middelbare scholen.

Handhaving
Vanaf 14 december komt er al meer toezicht en handhaving, vooral rond de winkelcentra en op de plekken waar normaliter veel jeugd te vinden is. De intensiteit van het toezicht loopt op in de loop van december.

Op oudejaarsdag en -nacht is de extra inzet verdriedubbeld, vooral rond de winkelcentra, de openbare gebouwen en de vuurwerkvrije zones.

Vuurwerkvrije zones
Net als vorig jaar zijn er twee vuurwerkvrije zones: winkelcentrum Oostermeent en winkelcentrum en scholencomplex Holleblok.

In de vuurwerkvrije zones mag geen vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk overal in Nederland verboden.

Borden
De vuurwerkvrije zones worden duidelijk met borden aangegeven. Alle inwoners die wonen in of in de buurt van de vuurwerkvrije zones krijgen hierover apart een brief.

Ter voorkoming van vernieling door vuurwerk worden de afvalbakken in de parken en op de stranden als eerste afgesloten.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant