Het oude postkantoor is omgetoverd tot sfeervolle plek met onder andere een bar gemaakt van pallets.
Het oude postkantoor is omgetoverd tot sfeervolle plek met onder andere een bar gemaakt van pallets. Foto: Bob Awick

Pop-Up Herberg rustpunt in hectisch leven en plek voor een goed gesprek

Mensen

HUIZEN - Het oude postkantoor aan de Kerkstraat 2 is tot en met 11 januari omgetoverd tot een sfeervolle plek om even een kopje koffie of thee te drinken.

Op initiatief van de gezamenlijke kerken is hier namelijk de Pop-Up Herberg gevestigd. Een plek voor ontmoeting, een goed gesprek of juist even een rustmoment in het hectische leven.

Succes vorig jaar
"We borduren dit jaar verder op het succes dat de Pop-Up Herberg vorig jaar had", vertelt Jan Verkerk, die zich bezighoudt met de pr. Toen werd de Pop-Up Herberg voor het eerst georganiseerd en was het afwachten of het initiatief aan zou slaan. Dat gebeurde.

"We zijn toen ook twee weken langer open geweest, want we zouden eigenlijk alleen in december open zijn. Het blijkt dat niet alleen rond de feestdagen, maar ook de eerste weken van januari mensen behoefte hebben aan een dergelijke plek. Daarom hebben we nu meteen besloten tot en met 11 januari open te zijn."

Taarten
Tijdens het gesprek schuiven diverse vrijwilligers en gasten aan bij de grote tafel. Een van hen, Hilde Bos, komt taarten brengen die ze heeft besteld bij het Bakhuys. "Hier werken mensen van Philadelphia", legt ze uit. "Een mooi initiatief en je kunt het bijna zelf niet bakken voor die prijs."

Ze reageert daarmee op een oproepje van de Pop-Up Herberg om wat lekkers te bakken en brengen. Vrijwilligster Jolanda Klein: "We hebben zo veel dingen binnengekregen." Het resultaat is dat er bij het gratis kopje koffie of thee ook op een lekkernij getrakteerd kan worden.

Gesprekken
Aan de tafel worden gesprekken gevoerd. Jolanda: "En daar gaat het om, om dat goede gesprek." Niet iedereen heeft daar behoefte aan en dat proberen de gastvrouwen en gastheren zo goed mogelijk aan te voelen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant