[partnerbijdrage] In de rij bij Hendricksen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
partnerbijdrage

In de rij bij Hendricksen

Nog even en ze staan bij Banketbakkerij Hendricksen weer volop oliebollen te bakken. De voorbereidingen beginnen na de zomervakantie. Van het verbeteren van het recept tot het tellen van de tentstokken. 

Perfecte oliebol 

“Of de perfecte oliebol bestaat? Nee, dat geloof ik niet. Maar streven naar perfectie doen we zeker. We bakken al jaren volgens een authentiek recept. Af en toe veranderen we iets of voegen we iets toe. Na de zomer starten we met de voorbereidingen. Het bestellen van de ingrediënten, alle materialen voor de bakstraat klaarmaken.” Ronald van Rooijen is sinds 2005 eigenaar van Banketbakkerij Hendricksen. Ronald legt uit: “Het gaat niet alleen om het beslag, maar ook om de manier van bakken. De combinatie van verschillende soorten olie. Op een bepaalde temperatuur schroeit de oliebol snel dicht, waardoor je een krokante buitenkant krijgt en een zachte binnenkant. Met bijkomend voordeel dat de oliebol niet vet is.” 

Bakstraat 

“Het hele team zet deze laatste weken van het jaar een tandje erbij. Het is hard werken, maar ook een gezellige periode. Vanaf vrijdag 27 december staat we bijna non-stop te bakken in onze bakstraat. Door deze innovatieve manier van werken kunnen we op volle toeren en als alles meezit 2000 stuks per uur bakken. Op sommige momenten staat er zelfs een rij, dat vind ik echt fantastisch om te zien.” 

Naast oliebollen zijn er natuurlijk ook appelbeignets en appelflappen. En wat dacht u van de Baarnsche kogels of de Sneeuwbal, een oliebol gevuld met slagroom en gele room. Of een mooi opgemaakt Nieuwjaarstaartje. Ook Bij Jumbo den Blanken in de Laanstraat kunt u terecht voor al deze lekkernijen. 

Tips van Ronald: “Laat de oliebollen niet in een dichte zak zitten, maar leg ze op een schaal. Zo voorkom je dat ze zacht worden.” 

Banketbakkerij Hendricksen, Nieuwstraat 34, Baarn.
Tel.: 035-5412162. Www.banket-hendricksen.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>