Archieffoto: Bob Awick

Elf bushokjes vernield rond jaarwisseling

HUIZEN - De jaarwisseling 2019-2020 in Huizen is, op de vernieling van een flink aantal bushokjes na, zonder grote incidenten verlopen. Dat laat de gemeente weten.

Er zijn, voor zover nu bekend, ook vijf vuilnisbakken en zes verkeersborden vernield. Er was geen schade aan gemeentelijke gebouwen zoals scholen en buurthuizen. Ook is er ook geen schade bij de sportaccommodaties.

De gemeente schat dat het totale schadebedrag voor gemeentelijke eigendommen rond de 6.500 euro ligt. Vorig jaar was dat 6000 euro. Het doel van de gemeente was om de schade te beperken tot maximaal 10.000 euro en dat doel is bereikt. 

Bushokjes
In winkelcentrum de Kostmand sneuvelde een ruit van een winkelpand. Ook waren op verschillende plekken in Huizen elf bushokjes doelwit van vandalen. Daarbij werden onder andere ruiten en reclamedisplays vernield.

De vernielingen vonden vermoedelijk tussen 23.00 en 1.00 uur plaats. Getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Vuurwerk
Rond middernacht werd er flink wat vuurwerk afgestoken. Uit de meldingen die bij de gemeente zijn gedaan, blijkt dat er ook in de weken voor de jaarwisseling veelvuldig vuurwerk is afgestoken.

De naleving van de wettelijke afsteektijden van 18.00 uur op 31 december tot 02.00 uur op 1 januari was en blijft een belangrijk punt van aandacht.

De vuurwerkvrije zones in winkelcentrum Oostermeent en winkel-scholencomplex Holleblok waren wederom succesvol. Er was geen sprake van schade of overlast.

Opgeruimd
Door de inzet van de gemeentelijke reiniging is het vuurwerkafval snel opgeruimd. Ook ruimden veel inwoners zelf hun vuurwerkresten op. Verder verwijderden medewerkers van de gemeente rommel rond afvalbakken.

Meer berichten