Burgemeester Niek Meijer neemt de eerst twee kaarten van de publieke verkoop af van Marianne Verhage, voorzitter Stichting Matthäus-Passion Huizen.
Burgemeester Niek Meijer neemt de eerst twee kaarten van de publieke verkoop af van Marianne Verhage, voorzitter Stichting Matthäus-Passion Huizen. Foto's: Bob Awick

Kaartverkoop Matthäus-Passion Huizen begonnen

Kunst & cultuur

HUIZEN - De kaarverkoop van de Matthäus-Passion Huizen is gisteren begonnen. Burgemeester Niek Meijer nam de eerste twee kaartjes in de publieke verkoop af.

Tijdens de bijeenkomst ondertekenden Sten van Insolar, Michiel en Justin van Le Beau Geste en Robert van Eethuys Ô Donder de overeenkomst met de Stichting Matthäus-Passion Huizen.

Arrangement
"Het is de 50ste verbindingsovereenkomst die wij aangaan", vertelt voorzitter Marianne Verhage van de stichting. "Ze steunen de uitvoering voor meerdere jaren. Inclusief het arrangement - diner."

De restaurants serveren een diner met de keuze uit drie gerechten voor de Matthäus-Passion op 8 april begint. Kaarten inclusief een diner bij een van de drie restaurants kosten 59,50 euro.

"De diners staan om 17.00 uur in de restaurants klaar. Er kan gekozen worden uit vlees, vis of vegetarisch", laat Marianne weten.

De kaarten en het arrangement of losse kaarten van 38 euro voor volwassenen en 25 euro voor jongeren tot 18 jaar kunnen gekocht worden via matthauspassionhuizen.nl.

Makelaars
Agnes Haverkort tekende eveneens een verbindingsovereenkomst. Hiermee zijn alle makelaars uit Huizen ook bij de Huizer Matthäus Passion verbonden.

Als duo-voorzitter van Hart van Huizen gaf Agnes aan dat de winkeliersvereniging voor persoonlijk, authentiek, samen en kwaliteit staat. Daar vindt ze de MP een voorbeeld van. 

"Passie Verbindt is voor haar heel belangrijk. Zij vindt het prachtig dat winkeliers en horeca steeds meer samen optrekken. Door de samenwerking van de Huizers bij de Mathäus Passion ziet zij een toekomst bestendig evenement ontstaan."

Ondernemersvereniging
De ondernemersvereniging gaat via sociale media aandacht besteden aan de Matthäus-Passion Huizen. "Zij hebben een aantal kaarten gekocht waar iets leuks en spannends mee gaat gebeuren op die sociale media."

Marianne heeft de ontwikkeling van verleden tot heden uitgelegd. Ze wil Huizen mee laten bruisen. Deze slogan sloeg aan, ook bij de burgemeester. "Passie Verbindt. Vanuit Passie raak je altijd anderen", aldus Marianne.

Burgemeester Niek Meijer vindt het prachtig dat dit in Huizen gebeurt. Hij ziet naar 8 april uit. "Mooi dat ondernemers, winkeliers en de stichting een verhaal hebben. Een Passie. Dat blijft hangen."

De drie restaurants ondertekenen de verbindingsovereenkomst en bieden diners aan vooraf aan de uitvoering.

Uit de krant