Daniel bereikt het punt van de eerste kilometer.
Daniel bereikt het punt van de eerste kilometer. Foto's: Casper Bunschoten

Daniel zwemt 10 km tegen kinderuitbuiting

Mensen

HUIZEN - Daniel Wichers is vanmorgen om 7.00 uur gestart met het zwemmen van 10 kilometer in zwembad De Meent  in de strijd tegen kinderuitbuiting.

"Deze actie heeft als doel het bevorderen van toekomstperspectief van kinderen in achtergestelde landen. Er zijn nog teveel kinderen die worden uitgebuit (denk aan kinderarbeid, kinderhandel, kindhuwelijken & kinder prostitutie) en dit moet stoppen!", staat er op zijn actiepagina waar mensen geld kunnen doneren.

Unicef en Plan International
"Enkele organisaties die zich bezighouden met deze thema's zijn Unicef en Plan International. Laatstgenoemde heeft nu acties lopen gericht op het tegengaan van kindhuwelijken, het bevorderen van onderwijs (met name van meisjes) en veel meer projecten van deze aard."

"Unicef heeft momenteel als urgente zaak het helpen van kinderen die op de vlucht zijn vanwege oorlog, geweld, extreme armoede en of natuurrampen. Graag wil ik beide organisaties helpen middels een financiële injectie."

Blij
Daniel had tot 13.00 uur de tijd om de 10 kilometer te zwemmen, maar was rond 11.00 uur vanmorgen al klaar en daar was hij heel blij mee.

Op dit moment heeft hij al 460 euro opgehaald van de 1.000 euro die hij zich tot doel had gesteld. Mensen kunnen via zijn actiepagina nog steeds geld doneren.

Uit de krant