Burgemeester Niek Meijer met Gé Werner - Van der Heijden.
Burgemeester Niek Meijer met Gé Werner - Van der Heijden. Foto: Bob Awick

Gé Werner - Van der Heijden 100 jaar

Mensen

HUIZEN - Gé Werner - Van der Heijden is gisteren 100 jaar geworden. Een mijlpaal die niet ongemerkt voorbij is gegaan. Onder andere burgemeester Niek Meijer kwam haar feliciteren namens de gemeente.

Gé woont sinds enkele maanden in een zorgwoning bij haar dochter Anke in Huizen. Daarvoor woonde ze 40 jaar in Bussum, maar omdat het trappenlopen niet meer ging, trok ze in de speciale woning bij haar dochter.

Gezellig huisje
"Nood breekt wet", zegt Anke. "Ze kende Huizen al hoor, want ze heeft hier vroeger ook gewoond. Ze heeft hier alle spullen en het is een nieuwe woning. Ze woont er prettig, want het is een gezellig huisje."

Het was gisteren een komen en gaan bij de 100-jarige. Het bezoek van de burgemeester was gepland, maar ook de huisarts kwam even langs met een bloemetje. Gé ziet ze eigenlijk nooit en het was de eerste 100-jarige in haar praktijk.

Oude baas
Ook onverwacht stond de oude baas van het modehuis in Hilversum waar Gé vroeger heeft gewerkt op de stoep met bloemen. "Zo leuk", zegt Anke. "Het werd zo een dag vol verrassingen."

Gé is nog een fanatieke bridger. Ze is nog altijd lid van Bridgevereniging S.L.E.M. in Bussum, al komt ze er niet al te vaak meer. Ze speelt tegenwoordig bij vriendinnen thuis.

Verjaardag
Afgelopen zaterdag maakten die bridgemaatjes van Gé al hun opwachting toen rond borreltijd alvast haar verjaardag werd gevierd. "Er was ook een vriend die heeft gezongen en een andere vriend is kok en die heeft lekkere gerechten gemaakt."

De 100-jarige heeft genoten van alle feestvreugde. "Af en toe heeft ze zich wel even teruggetrokken om te gaan rusten. Ze is nog in goede gezondheid, buiten dat trappen lopen niet meer kan, en geniet van het leven."

Uit de krant