De bibliotheek biedt op verschillende manieren hulp bij de belastingaangifte.
De bibliotheek biedt op verschillende manieren hulp bij de belastingaangifte. (Foto: Bibliotheek hlb)

Hulp bij invullen belastingaangifte

HUIZEN - Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum biedt in samenwerking met Versa Welzijn hulp op het gebied van het invullen van de belastingaangifte.

"In 2016 is er een convenant getekend tussen de Koninklijke Bibliotheek en de belastingdienst. In dit convenant is onder meer afgesproken dat Openbare Bibliotheken in heel Nederland faciliteren bij het digitaal invullen van belastingaangiftes."

Senioren
Versa Welzijn Huizen helpt senioren met een inkomen tot 36.000,- euro per jaar die woonachtig zijn in Huizen. De belastingdeskundigen van Versa Welzijn Huizen vragen een tarief variërend tussen €10,- en € 25,- , afhankelijk van het inkomen.

Het meenemen van een DigiD is vereist en dit kan ook via een machtiging. Dit is belangrijk omdat de belastingdeskundigen de aangifte meteen verstuurt naar de belastingdienst.

DigiD
Als mensen niet weet hoe een machtiging voor een DigiD aan te vragen, dan kan Versa Welzijn Huizen hierbij helpen.

Op verschillende data in maart en april kunnen men terecht in de bibliotheek. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Aanmelden
Aanmelden kan via de balie in de bibliotheek aan Plein 2000 nummer 1 of telefonisch via 035-5257410 tijdens de (bemande) openingstijden van de bibliotheekvestiging.

Nadat mensen zich hebben aangemeld neemt Versa Welzijn Huizen contact op om door te geven welke formulieren er naar de belastinghulp mee moeten worden genemen.

Webinar
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om een webinar bij te wonen over online belastingaangifte doen.
Financieel adviseur Carina Stassen geeft het webinar en start met algemene informatie over aangifte inkomstenbelasting. Daarna wordt stap voor stap het online aangifteformulier doorgelopen.

Voor deelname aan het webinar: www.bibliotheekhlb.nl/belastingen.

Belastingconsulent
Voor mensen die willen leren hoe zelf de belastingaangifte kunnen doen of nog vragen hebben, is het mogelijk een informatiebijeenkomst te volgen bij de bibliotheek. Een zeer ervaren belastingconsulent neemt dan met de bezoekers de digitale belastingaangifte door.

Ook biedt de bibliotheek vanaf 1 maart een speciaal voor de belastingaangifte ingerichte en beveiligde computer aan. Deze computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook voor mensen die geen lid van de bibliotheek zijn.

Bijeenkomsten
De eerste bijeenkomsten in de bibliotheek van Huizen aan Plein 2000 nummer 1 is woensdag 11 maart van 11.00 tot 12.00 uur. Dit is een introductiebijeenkomst belastingen. Woensdag 8 april is er een verdiepingsbijeenkomst belastingen van 11.00 tot 12.00 uur.

Deze informatiebijeenkomsten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden voor deze bijeenkomsten en voor meer informatie via www.bibliotheekhlb.nl/belastingen.

Meer berichten