De gemeentegids van 2020 werd voor het eerst niet overal in de bus gegooid.
De gemeentegids van 2020 werd voor het eerst niet overal in de bus gegooid. (Foto: Carin van den Berg)

Bewuste keuze om gemeentegids niet huis-aan-huis te verspreiden

HUIZEN - De gemeente heeft een bewuste keuze gemaakt om de gemeentegids niet meer huis-aan-huis te verspreiden. Dat liet burgemeester Niek Meijer vorige week donderdag weten aan de gemeenteraad.

Hij reageerde daarmee op een voorstel van de VVD om de gemeentegids alsnog bij iedereen in de bus te doen. Hetzelfde wilde de partij voor de afvalkalender van het GAD.

Ouderen
Volgens indiener Wouter Holtslag van de VVD is er geen rekening gehouden met ouderen. "22 procent van de inwoners van Huizen is boven de 65 jaar. Deze informatie moet voor iedereen eenvoudig toegankelijk zijn", liet hij weten.

Burgemeester Niek Meijer liet weten dat de gemeente en de maatschappij in een overgangsfase zitten. "Ik ben het met u eens dat we dienstbaar moeten zijn en gericht moeten optreden voor alle inwoners, jong en oud. We kregen juist veel klachten over het huis-aan-huis verspreiden, vanwege het milieu."

Telefoontje
Om mensen tegemoet te treden die toch liever een gemeentegids op papier te hebben, is deze op diverse punten, waaronder het gemeentehuis, op te halen. "En een telefoontje en hij wordt opgestuurd. We hebben hiervoor vijf verzoeken gehad." Ook nieuwe inwoners krijgen een papieren gids.

De VVD trok uiteindelijk het voorstel in, met name omdat er toegezegd was om inwoners nog eens goed in te lichten over waar de gemeentegids en de afvalkalender te vinden of te krijgen zijn.

Meer berichten