Als een volleerd butler serveerde de burgemeester de maaltijden.
Als een volleerd butler serveerde de burgemeester de maaltijden. (Foto's: Casper Bunschoten)
foto's

Burgemeester Niek Meijer bezoekt De Eettafel

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer is druk bezig om zoveel mogelijk mensen en initiatieven in Huizen te bezoeken. Gisterenavond schoof hij aan bij het maandelijks diner voor alleengaanden in Wijkcentrum Holleblok.

De Eettafel wordt Iedere derde woensdagavond van de maand gehouden en wordt georganiseerd door vrijwilligers. Ook de burgemeester stak zijn handen uit de mouwen en hielp met uitserveren.

Blije gezichten
De maaltijd wordt met veel toewijding bereid en geserveerd door de enthousiaste vrijwilligers. “Dat gezellige geklets tijdens het eten en die blije gezichten achteraf, daar doen we het voor”, aldus Ananda Sjoordema, een van de betrokken vrijwilligers.

Rond het begin van de middag starten kok Leny en ´sous-chef´ Ananda met de voorbereidingen. Met gemiddeld zo´n twintig deelnemers per avond kost dat de nodige tijd. “Maar we hebben veel lol in de keuken”, vertelt Leny, “dus het is geen straf hoor.”

Gastvrouwen
Rond een uur of vijf voegen ook de gastvrouwen zich bij de groep, vanavond zijn dat Femke en Sonja. De tafel wordt fraai gedekt, alles wordt klaargezet om uit te serveren en als de deelnemers arriveren, wordt er vooraf afgerekend. Voor slechts € 4,50 krijgen de aanwezigen een voor-, hoofd- en nagerecht.

Barbara Lith, beheerder van het wijkcentrum vanuit Versa Welzijn, is blij met dit vrijwilligersinitiatief dat inspeelt op het grote, maatschappelijke probleem van eenzaamheid, vooral onder ouderen.

Ontmoeting en gezelligheid
Barbara: “Dit is precies waar wijkcentra als het Holleblok voor bedoeld zijn; ontmoeting en gezelligheid. Geweldig dat dit groepje vrijwilligers zich daar zo hartverwarmend voor inzet en ook dat de burgemeester het belang hiervan onderschrijft met zijn komst.”

Gastvrouw Femke vult aan: “Een luisterend oor en persoonlijke aandacht voor je medemens is zo belangrijk en waardevol. Met De Eettafel bieden we precies dat. Gewoon een beetje gezelligheid voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is."

Volleerd ober
"We vinden het erg leuk dat we de burgemeester daar vanavond deelgenoot van mochten maken. Hij heeft met veel mensen een praatje gemaakt en bleek zelfs een volleerd ober. Bij deze dank voor de hulp.”

Wie ook een keer wil aanschuiven bij De Eettafel kan contact opnemen met de receptie van Versa Welzijn: 035 – 623 11 00.

Meer berichten