Wie vragen heeft over de WOZ-waarde, kan bellen met een speciaal team.
Wie vragen heeft over de WOZ-waarde, kan bellen met een speciaal team. (Foto: Pixabay)

Gemeente zet WOZ-team in voor vragen over WOZ-waarde

HUIZEN - De gemeente Huizen zet een WOZ-team in om vragen te beantwoorden over de WOZ-waarde van de woning. Deze waarde bepaalt onder andere de onroerendezaakbelasting (ozb) die eigenaren betalen.

De WOZ-beschikking valt binnenkort weer in de brievenbus. Omdat deze waarde ook voor andere doeleinden als de ozb wordt gebruikt, is het belangrijk dat gemeenten de WOZ-waarde goed berekenen.

Maximale score
De Waarderingskamer controleert en beoordeelt gemeenten op de uitvoering van de Wet Waardering onroerende zaken (WOZ). Huizen haalde bij het meest recente onderzoek van de Waarderingskamer de maximale score van 5 sterren.

Bert Rebel, wethouder Financiën, is best trots op deze waardering. “Dat betekent namelijk dat we de WOZ-waarde in Huizen nauwkeurig berekenen. Wat ongetwijfeld een grote rol speelt bij het behalen van deze mooie score, is dat wij proberen de drempel voor onze inwoners zo laag mogelijk te houden."

Bellen
"Wij vragen inwoners van Huizen om ons vooral te bellen als er iets niet duidelijk is of als ze het niet eens zijn met de taxatie. Gewoon even bellen met ons WOZ-team, dat bereikbaar is onder nummer 035 528 13 96."

"Samen kijken we dan of de waarde moet worden aangepast. En als het nodig is, komen we zelfs langs om de situatie ter plekke te bekijken.”

Bezwaar
Door met elkaar in gesprek te gaan, worden volgens de wethouder de meeste bezwaren ondervangen. Wie het uiteindelijk toch niet eens is, kan via het online WOZ-portaal op huizen.nl/woz alsnog bezwaar maken.

De bezwaarprocedure staat ook beschreven in de folder die met de WOZ-beschikking wordt meegestuurd.

Meer berichten