Burgemeester Niek Meijer wordt voorzitter van de plaatselijke commissie en beschermheer van de reddingsbrigade.
Burgemeester Niek Meijer wordt voorzitter van de plaatselijke commissie en beschermheer van de reddingsbrigade. Foto: Bob Awick

Burgemeester voorzitter KNRM en beschermheer Huizer Reddingsbrigade

Algemeen

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer wordt de nieuwe voorzitter van de plaatselijke commissie van het KNRM reddingstation Huizen. Ook wordt hij beschermheer van de Huizer Reddingsbrigade.

De formele aanstelling door de Raad van Toezicht van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zal naar verwachting eind maart plaatsvinden.

Plaatselijke commissie
Onder leiding van de burgemeester zal de plaatselijke commissie verder worden vormgegeven.

Onlangs kwam het tot een scheiding van KNRM Huizen en Blaricum na onenigheid over een nieuwe locatie voor een samengevoegd reddingsstation. Huizen is nu weer een zelfstandige KNRM-post.

Reddingsbrigade
De Huizer burgemeester wordt tevens beschermheer van de Huizer Reddingsbrigade, waardoor een goede samenwerking tussen de KNRM en de reddingsbrigade gewaarborgd blijft.

Burgemeester Niek Meijer: "De vrijwilligers van de KNRM en de Huizer Reddingsbrigade staan 365 dagen per jaar klaar om mensen in nood te redden. Zij doen dat belangeloos met volle inzet en toewijding. Ik vind het daarom een grote eer om deze functies te mogen vervullen."

Uit de krant