Een optreden van Esther Apituley tijdens een van de kunstcafé's.
Een optreden van Esther Apituley tijdens een van de kunstcafé's. Foto: Archieffoto: St. Kunst & Cultuur Huizen

Gift Kringloopwinkel Huizen voor kunstcafé

Cultureel

HUIZEN - De Stichting Kunst & Cultuur Huizen heeft ook voor dit jaar een belangrijke financiële bijdrage ontvangen van de Kringloopwinkel Huizen aan het Bakboord.

Daarmee heeft de Kringloopwinkel niet alleen het maandelijkse Kunstcafé Huizen in De Boerderij voor een jaar veiliggesteld, maar stelt zij de kunststichting bovendien in staat nieuwe belangrijke initiatieven vorm te geven.

75 jaar bevrijding
Een van die initiatieven is de herdenking van 75 jaar bevrijding in het Kunstcafé van april. "Daarvoor zullen onder meer speciale gasten uit Amerika overkomen", laat de Stichting Kunst & Cultuur Huizen weten.

De kunststichting heeft nog meer activiteiten rond de bevrijding in voorbereiding maar wacht nog even met het naar buiten brengen daarvan.

Vijf jaar geleden nam de Stichting Kunst & Cultuur Huizen de viering van 70 jaar bevrijding voor haar rekening met een groot feest op het Plein 2000. Liefst 91 musici van verschillende orkesten traden toen in 2015 op.

Promotie
Kringloopwinkel Huizen steunt goede doelen uit de opbrengst van haar winkel aan het Bakboord en vindt onder meer de promotie van kunst en cultuur in Huizen erg belangrijk.

Voor de trouwe bezoekers van Kunstcafé Huizen is dit een verblijdend bericht. Ook voor het bestuur van de kunststichting trouwens, voor wie het steeds moeilijker wordt om het kunstcafé in stand te houden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant