Links aan tafel Hanneke Jansen met naast haar Arjen Jongsma, beiden bestuursleden van de Stichting Gebruikers de Brassershoeve.
Links aan tafel Hanneke Jansen met naast haar Arjen Jongsma, beiden bestuursleden van de Stichting Gebruikers de Brassershoeve. Foto: Bob Awick

De Brassershoeve viert 15-jarig bestaan met open middag

Mensen

HUIZEN - De Brassershoeve, het ontmoetingscentrum voor 55-plussers aan de Waterstraat 2, viert zaterdag 7 maart haar 15-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan is er van 13.00 tot 17.00 uur een open middag om kennis te maken met alles wat er in het centrum mogelijk is.

"Speciale gasten zijn burgemeester Niek Meijer en wethouder Maarten Hoelscher. Zij openen om 13.30 uur de feestmiddag door het spelen van een carambole op het nieuw geïnstalleerde biljart", vertelt Arjen Jongsma, voorzitter van de Stichting Gebruikers de Brassershoeve.

Vrijwilligers
De prachtige oude boerderij trekt wekelijks zo'n driehonderd bezoekers, vertelt Hanneke Jansen, vice-voorzitter van het stichtingsbestuur. "Zo'n 50 vrijwilligers houden de boel draaiende."

Nog niet elke 55-plusser weet echter de weg te vinden naar De Brassershoeve en met de open dag hopen ze nog meer mensen te trekken. "Daarnaast vragen we of iedereen die hier komt om iemand uit de straat een keertje mee te nemen die wellicht niet meer zoveel buiten komt", vertelt Arjen.

Eenzaam
"Volgens onderzoek van de Ouderenbond is 1 op de 11 mensen eenzaam. In Huizen zijn dat 4.000 eenzame mensen, waarvan er veel boven de 55 jaar zijn. Dat is een fiks getal. Een centrum als De Brassershoeve is dan ook 100 procent nodig."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant