Bewoners in de Oostermeent ervaren overlast en verzamelen nu klachten.
Bewoners in de Oostermeent ervaren overlast en verzamelen nu klachten. Foto: Bob Awick

Bewoners Oostermeent inventariseren overlast wijk

Buurt / wijk

HUIZEN - Bewoners van de Oostermeent trekken aan de bel. Via sociale media inventariseren zij de overlast, die volgens hen toeneemt.

"Er vinden weer de nodige vernielingen plaats, voornamelijk in de weekenden gepleegd door groepjes jongens. De kapotte drankflessen en lachgaspatronen liggen soms tot in de tuinen", aldus de oproep.

Zwerfvuil
"Het groen in en rond de Oostermeent ligt vol zwerfvuil en gedumpt afval, zo jammer. Wij, een aantal buurtbewoners van de oude garde, vinden het tijd de overlastklachten eens duidelijk in kaart te brengen en eens van de buurtbewoners zelf te vernemen."

Deze klachten willen wij bundelen en aanbieden bij de gemeente, want dat deze buurt wederom "verder aan het verpauperen is, is een feit."

Kwetsbare mensen
Bij navraag blijkt dat er meer aan de hand is dan alleen jongerenoverlast. "De Oostermeent is een wijk met voornamelijk sociale huurwoningen en na het veranderen van de wet in 2015 om scheefwonen te voorkomen, zie je dan ook dat er steeds meer kwetsbare mensen met verslaving, psychische en sociale problematiek in de wijk komen wonen."

Er zouden ook zorgmijders wonen, die bijvoorbeeld een grote hoeveelheid vuil op het balkon hebben staan, wat gepaard gaat met enorme stankoverlast. "De aanpak gaat gepaard met lange, ingewikkelde procedures en ondertussen blijft de situatie ongewijzigd."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant