Wilma Langhout en Margot Leeuwin zijn de nieuwe Powervrouwen van PvdA Huizen.
Wilma Langhout en Margot Leeuwin zijn de nieuwe Powervrouwen van PvdA Huizen. Foto: PvdA Huizen

Wilma en Margot nieuwe PvdA Powervrouwen

Mensen

HUIZEN - Wilma Langhout, sociaal coördinator bij de Voedselbank Gooi en Omstreken, en Margot Leeuwin, raadslid PvdA Huizen, zijn dit jaar door de PvdA Huizen verkozen tot Powervrouwen van 2020.

De nieuwe Powervrouwen werden zaterdag 7 maart tijdens het Powervrouwen-ontbijt in het zonnetje gezet. Hier kwamen 15 PvdA-vrouwen en introducés voor Internationale Vrouwendag bij elkaar voor een ontbijt. Dit ontbijt was gemaakt door de vrijwilligers van TijdvoorMeedoen/De Draaikom, waar het ontbijt plaatsvond.

Voedselbank
Wilma Langhout is al jaren actief als sociaal coördinator en meer bij Voedselbank Gooi en Omstreken. Zij zet zich belangeloos in voor mensen die het moeilijk hebben en een beroep doen op de voedselbank. Zij verzorgt de intake, adviseert mensen en fungeert als spin in het web van de Voedselbank.

Margot Leeuwin is al jaren raadslid voor de Partij van de Arbeid in Huizen. Haar inzet gaat ver: van strategie-ontwikkeling, in de regio meepraten en meedenken over het sociaal domein tot het bieden van concrete hulp op individueel niveau. Als vrijwilliger zet zij zich in als Jobmaatje, is ze lid van het Ombudsteam van de PvdA en zet zij haar netwerk in om mensen vooruit te helpen.

Vrijwilligers
Zowel Wilma als Margot staan voor een grote groep - vrouwelijke - vrijwilligers in Huizen die zich wekelijks vele uren belangeloos inzetten voor de Huizer maatschappij.

Bert van Spil, voorzitter van de PvdA Huizen: “Wij, PvdA Huizen, zijn er trots op dat wij deze vrouwen kennen en met de verkiezing tot Powervrouwen in het zonnetje kunnen zetten. Zij verdienen het.”

Voordracht
“De PvdA Huizen gaat ook in 2021 weer Powervrouwen kiezen en een Powervrouwen-ontbijt organiseren rondom internationale Vrouwendag dat op 8 maart is. De Powervrouwen van 2019, Olga Dol en Veronika Vos, en van 2020, Wilma Langhout en Margot Leeuwin, zullen dan een commissie vormen die de voordracht zal doen aan de PvdA Huizen.”

Uit de krant