Vaccinaties voor jeugd gaan even niet door.
Vaccinaties voor jeugd gaan even niet door. (Archieffoto: Sander Heezen)
corona

Jeugd en Gezin stelt groepsvaccinaties voor 9- tot en met 14-jarigen voorlopig uit

REGIO - De door Jeugd en Gezin geplande groepsvaccinaties in de week van 30 maart tot en met 3 april gaan niet door. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de verspreiding van het coronavirus heeft het RIVM besloten dat in heel Nederland, dus ook in de regio 't Gooi en de Vechtstreek, de groepsvaccinaties voor 9- tot en met 14-jarigen worden uitgesteld.

Hiermee komt oproep voor ruim 5.400 jeugdigen uit deze regio - om zich te laten vaccineren in sporthal De Zandzee in Bussum - te vervallen. De vaccinaties voor 9-jarige jongens en meisjes (DTP/BMR) worden uitgesteld tot na de zomervakantie. Voor deze prikken waren alleen kinderen uit Huizen en Wijdemeren opgeroepen.

Niet in gevaar

Ook de vaccinaties aan 13-jarige meisjes (HPV) worden uitgesteld tot na de zomer. Met het uitstellen van een half jaar komt de bescherming tegen deze ziekten niet in gevaar. De vaccinaties voor 14-jarige jongeren (meningokokken ACWY) worden verzet naar juni. Hiervoor ontvangen zij een nieuwe uitnodiging.

Afspraken gaan door

Alle afspraken (en eventuele vaccinaties) bij Jeugd en Gezin gaan gewoon door. Zowel op de consultatiebureaus, op het inhaal-vaccinatiespreekuur, als op de scholen. Ook de 22-wekenprik voor zwangeren wordt gewoon gegeven.

Coronavirus

De redenen voor deze tijdelijke aanpassingen van het Rijksvaccinatieprogramma zijn de bestrijding van het coronavirus en de daardoor ook ontstane hogere werkdruk bij de jeugdgezondheidszorg.

Meer berichten