Het callcenter van GGD Gooi en Vechtstreek.
Het callcenter van GGD Gooi en Vechtstreek. (Foto: Bob Awick )
corona

Gevolgen maatregelen coronavirus voor het Gooi

REGIO - Het kabinet heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat heeft lokaal gevolgen. We kunnen ons voorstellen dat lezers ook willen weten wat er verder in de regio gebeurd. Daarom hier een aantal zaken die interessant kunnen zijn en de links die verwijzen naar de actuele berichtgeving van onze collega's.

Tekst ververst automatisch

Wat zijn de gevolgen voor Hilversum?
Wat zijn de gevolgen voor Gooise Meren?
Wat zijn de gevolgen voor Blaricum, Eemnes en Laren?

Tergooi
Ziekenhuis Tergooi heeft de bezoekersregeling aangepast en een deel van de geplande operaties gaat niet door. Poliklinische afspraken vinden waar het kan telefonisch plaats. Zie voor meer informatie tergooi.nl.

Scholen, kinderopvang en horeca
Deze tot 6 april dicht. Er is een uitzondering voor cruciale beroepsgroepen.

Rijexamens en toetsen
Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona annuleert CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

Collecte
Het Reumafonds laat haar collecte van 15 tot en met 21 maart niet doorgaan.

Rechtspraak
In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten vanaf dinsdag 17 maart de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Urgente zaken gaan wel door. Dit zijn zaken waar een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven omdat het bijvoorbeeld raakt aan de rechten van verdachten of rechtzoekenden. Zie voor meer informatie de rechtspraak.nl.

Theater
Voorstellingen van Singer Laren, 't Spant! in Bussum, Filmhuis Bussum en Theater Gooiland in Hilversum zijn afgelast. Ook de evenementen in de Vorstin in Hilversum zijn tot en met 31 maart afgelast. Kijk voor meer informatie bij de links naar de lokale pagina's.

Musea
Beeld en Geluid in Hilversum en Singer Laren zijn tot en met 31 maart dicht. Ook het Huizer Museum en Muiderslot zijn gesloten.

Sport
Alle sportlocaties zijn tot 6 april gesloten.

Callcenter
Het callcenter van de GGD is bereikbaar via 035-6926400. Bellen kan op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Dit weekend, zaterdag 14 en zondag 15 maart, is het callcenter geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Landelijk informatienummer
Ook via het landelijk informatienummer 0800-1351 kunnen mensen vragen stellen over het coronavirus. Dit nummer is bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur.

Meer berichten