De vrachtwagen rijdt altijd door Italië en dat kan nu niet door het coronavirus.
De vrachtwagen rijdt altijd door Italië en dat kan nu niet door het coronavirus. Foto: Bob Awick

Tijdelijke stop kledinginzameling Albanië Comité

Mensen corona

HUIZEN - Het Albanië Comité Huizen stopt tijdelijk met het inzamelen van kleding. De vrachtwagens kunnen namelijk niet meer door Italië heen om de kleding naar Albanië te brengen.

"De transporten met hulpgoederen gaan via noord naar zuiden door Italië, om vervolgens per boot over te steken naar Albanië. Op dit moment is heel Italië afgesloten en kan de vrachtwagen niet meer via deze route in Albanië komen", laat het comité weten.

Dicht
"Bovendien is het coronavirus afgelopen weekend ook in Albanië geconstateerd. Omdat Italië het tweede thuisland is voor de Albanezen, die er veelal werken, zijn net als in Italië ook in Albanië de scholen sinds afgelopen maandag gesloten. Ook het kindertehuis van het Albanië Comité in Mushqeta moest dicht.

Het transport met hulpgoederen naar Albanië werd een paar weken geleden ook al afgeblazen, omdat de vrachtwagen was uitgevallen. Nu is er geen transport mogelijk vanwege het coronavirus.

Vol
Gevolg is dat het magazijn aan de Fabrieksweg in Huizen tot de nok toe vol staat met spullen. Verder bevat de opslagcontainer de nodige tafeltjes en stoeltjes en in het oude magazijn liggen nog zo'n 300 dozen met kleding opgestapeld.

"Omdat er geen transport kan rijden om de spullen af te voeren, is het Albanië Comité genoodzaakt om voorlopig geen kleding en hulpgoederen in te zamelen. Er is eenvoudigweg geen plek om de spullen neer te zetten."

Tijdelijke stop
Het Albanië Comité hoopt dat er zo gauw mogelijk weer een transport kan worden geladen en dat er begrip is voor de tijdelijke stop van de kledinginzameling.

Kijk voor actuele informatie op www.albaniecomite.nl.

Uit de krant