Met een beetje pech trof je als klant toch een leeg schap aan.
Met een beetje pech trof je als klant toch een leeg schap aan.
foto's corona

Hamsteren en ruzie in de supermarkt

HUIZEN - Hamsteren, het gebeurt ook in Huizen. Afhankelijk van welk moment je een supermarkt binnenloopt tref je lege of juist net gevulde schappen aan.

Onverklaarbaar blijft het hamsteren, vooral van toiletpapier, want het is niet nodig volgens de minister president en de experts. "Ik ben verbaasd over de schappen die als eerste leeg waren in een van de supermarkten: Toiletpapier (het is toch geen buikgriep of voedselvergiftiging), Houdbare melk en vooral... Coca Cola. Vooral dat laatste is niet echt te geloven. Coca Cola!", meldt Ron Mikkenie op sociale media.

Hele maand krentenbollen
"Daarentegen waren pakjes zeep (het bekende groene pakje met vier stukken zeep) rijkelijk op voorraad. En ik kon ook voor een hele maand krentenbollen meenemen omdat er daarvan ook nog een een schap vol lag (toch maar niet gedaan). Terwijl bestuurders en medici hun uiterste best doen zijn de lemmingen elkaar in volle paniek aan het achterna rennen."

Ondertussen doen supermarkten hun best om de lege schappen zo snel als mogelijk weer te vullen, want er is geen tekort aan levensmiddelen en ook niet aan toiletpapier. Het moet alleen nu versneld naar de supermarkten gebracht worden, omdat sommige mensen er voor kiezen thuis hun 'eigen supermarkt' in de voorraadkast te hebben.

Angst
Met het nemen van striktere maatregelen voor de verspreiding van het coronavirus is blijkbaar ook angst bij mensen naar binnen geslopen. Angst om een tekort aan iets te krijgen. Maar ook angst om besmet te raken.

Zo was er een vrouw in een supermarkt in de Oostermeent die volgens de 'coronaregels' keurig in haar elleboog hoestte. Een ander supermarktbezoeker begon tegen haar te schreeuwen dat ze normaal moest doen.

De vrouw dacht in de eerste instantie nog dat de man een grapje maakte, maar de man bleef achter haar aan lopen en ging steeds harder schreeuwen dat ze de winkel uit moest gaan. "Het liep vreselijk hoog op, niet normaal", aldus een ooggetuige.

Slechts een paar dingen liggen er nog.
Het meeste toiletpapier is inderdaad de deur uit.
Ook koffie is flink gehamsterd.

Net als veel conserven.

En soms tref je gewoon goedgevulde schappen.
Die net aangevuld zijn.

Meer berichten