Alle kinderen konden vandaag nog terecht, maar vanaf morgen alleen nog van cruciale beorepsgroepen.
Alle kinderen konden vandaag nog terecht, maar vanaf morgen alleen nog van cruciale beorepsgroepen. Archieffoto: SKH

Kinderopvang SKH alleen voor ouders cruciale beroepsgroepen

Mensen corona

HUIZEN - De Kinderopvang van Stichting Kinderopvang Huizen (SKH) ging vandaag wel open, maar alleen voor kinderen van ouders uit cruciale beroepsgroepen. "Vandaag laten we de ouders weten hoe we vanaf nu verder gaan", aldus Leonie Loupias.

"Er zijn vandaag al minder kinderen", vertelt ze over de huidige situatie. "Veel ouders hebben hun kinderen inmiddels al thuisgehouden." Ook de BSO gaat gewoon door vandaag. "Maar wel op maar twee locaties."

Meteen toen gisteren het nieuws bekend werd dat de kinderopvang zijn deuren zou moeten sluiten tot 6 april, zijn de koppen al bij elkaar gestoken om te kijken wat nodig was.

Eén locatie
"We volgden het nieuws al op de voet en elke dag kan het anders zijn, dus we waren er wel een beetje op voorbereid.  In overleg met de gemeente hebben we afgesproken dat we op één locatie kinderen en peuters gaan opvangen."

"Ook de BSO wordt op één locatie gecentraliseerd. We verwachten dat dit voldoende is voor de hoeveelheid kinderen die hiervan gebruik gaan maken. Anders dan passen we dat weer aan."

Uit de krant