De burgemeester in zijn werkkamer op het gemeentehuis, maar hij werkt nu ook veel thuis.
De burgemeester in zijn werkkamer op het gemeentehuis, maar hij werkt nu ook veel thuis. (Foto: Bob Awick)
video corona

Komende weken regelmatig video's van burgemeester

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer gaat de komende weken met korte videoboodschappen inwoners meenemen in wat hij dagelijks aan bestuurlijke en menselijke dilemma's aantreft.

Hij wil dit twee à drie keer per week gaan doen. Op deze manier wil hij in verbinding blijven met de inwoners. De video's staan op het YouTube-kanaal van de gemeente.

Thuis
Vandaag kijkt hij in zijn eerste boodschap terug op de dag van vandaag. Hij werkt op het moment thuis, maar is ook even op het gemeentehuis geweest. "Het is een dag van wennen", geeft hij aan.

Ook vertelt hij over een intens telefonisch gesprek dat hij zaterdag had met een ondernemer die open was, terwijl dat niet mocht. "Dan krijg je een persoonlijk drama te horen dat er nauwelijks reserves zijn om het bedrijf langer gesloten te houden en dat hij daar daarmee zit."

Beleid
"Het is natuurlijk ook buitengewoon moeilijk in een sector die hard getroffen wordt door deze maatregelen. Alleen kan het niet zo zijn dat er voor iemand die net niet de financiële ruimte heeft, het beleid dan niet geldt."

"Het moet gezamenlijk door ons allemaal worden gedaan. Dat is eigenlijk ook de kern. We moeten er gezamenlijk doorheen willen gaan. Dat geldt ook voor het afstand houden met elkaar. Dat is wennen, dat snap ik, maar ik merk dat het steeds beter gaat en ik roep u daartoe op."

"Verder zie ik ook mooie dingen in de samenleving, daarover de volgende keer meer."


Meer berichten