Voor dodenherdenking worden andere vormen onderzocht.
Voor dodenherdenking worden andere vormen onderzocht. Foto: Bob Awick

Activiteiten 75 jaar vrijheid afgelast of uitgesteld

Algemeen corona

HUIZEN - Het besluit van het kabinet om alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni af te gelasten, heeft ook gevolgen voor de activiteiten rond 75 jaar vrijheid en dodenherdenking. Alle activiteiten worden uitgesteld of komen te vervallen, met uitzondering van de Historische Courant van Historische Kring Huizen.

Zo was Theaterroute Huizen al eerder uitgesteld maar 15 tot en met 20 juni en wordt ook voor de gespreksavond over Dietrich Bonhoeffer die gisteren plaats zou vinden naar een andere datum gezocht.

Pijn in het hart
Marianne Vos, secretaris 4 mei comité en verbinder van 75 jaar Vrijheid Huizen: “Het is met pijn in het hart, maar het kan nu niet anders. En dat begrijpt ook iedereen."

"Veel mensen hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om de activiteiten van de grond te krijgen. Ik weet zeker dat ze dat – wanneer het wel kan – opnieuw gaat lukken."

Later moment
"We gaan ervan uit dat we op een later moment alsnog op een passende en mooie manier stil kunnen staan bij het feit dat we 75 jaar vrijheid vieren. Via de website www.75jaarvrijheidhuizen.nl kan iedereen op de hoogte blijven van de wijzigingen.”

Zoals het er nu uitziet, wordt de remake van de oorspronkelijke 5 mei 1945 Bevrijdingscourant met veel thema’s over 75 jaar vrijheid wel uitgebracht. Deze bijzondere Huizer Courant wordt verzorgd door de Historische Kring Huizen en eind april/begin mei verspreid in Huizen.

Dodenherdenking
Voor de dodenherdenking op 4 mei worden door het 4 mei comité andere vormen, zoals livestreaming, onderzocht.

Uit de krant