Buiten spelen mag, zolang de toezichthouders afstand houden.
Buiten spelen mag, zolang de toezichthouders afstand houden. (Foto: Pixabay)
corona

Noodverordening geeft meer duidelijkheid over nieuwe maatregelen

REGIO - De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft in een nieuwe noodverordening vastgelegd wat na de verscherpte maatregelen van het kabinet nog wel en niet mag.

Deze noodverordening stellen de overheid en de politie in staat om op te treden als mensen zich niet aan de regels houden. Tegelijkertijd geeft het document ook heldere informatie aan burgers. 

Veel maatregelen in de noodverordening waren al bekend, zoals het verbod op samenkomsten en evenementen tot 1 juni en de tijdelijke sluiting van de scholen en horecagelegenheden.

Buiten spelen
Maar er staan ook regels beschreven waarover onder burgers misschien nog onduidelijkheid was. Zo staat in de verordening dat kinderen tot en met 12 jaar samen buiten mogen spelen, zolang hun ouders of andere toezichthouders de onderlinge afstand van 1,5 meter in acht nemen.

Ook staat er te lezen dat kleinschalig onderwijs op school nog wel kan aan leerlingen met een bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie. Verder beschrijft het document de regels rond onder meer groepsvorming, contactberoepen en openbaar vervoer. 

Veiligheidsregio
De nieuwe noodverordening is donderdag 26 maart vastgesteld door de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes, hij is de voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. De complete nieuwe noodverordening vind je hier.

Meer berichten