Juf Myrthe houdt een van de kuikentjes vast, terwijl een leerling door het raam op kraamvisite komt.
Juf Myrthe houdt een van de kuikentjes vast, terwijl een leerling door het raam op kraamvisite komt. (Foto: Foto's: Anne-Marie Denekamp)
corona

Op (k)raamvisite bij kuikentjes van basisschool De Ark

HUIZEN - Leerlingen van groep 6 van PCBS De Ark mochten onlangs even op kraamvisite bij de pas uitgekomen kuikentjes. Het bezoek vond plaats via het raam, zodat voldaan kon worden aan de maatregelen die gelden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"Afgelopen maart was er heugelijk nieuws voor groep 6 van De Ark in Huizen. Juf Myrthe Putters had een aantal mogelijk bevruchte eieren weten te bemachtigen van een boer. Ook de broedmachine die nodig is om de eieren uit te laten komen, mocht zij lenen", laat Anne-Marie Denekamp, moeder van leerling Milan weten.

Coronavirus
"Alleen al de eieren in de broedmachine te zien liggen was een spannend moment voor groep 6. Helaas was het meeleven in het echt van korte duur. Al snel kwam namelijk het bericht dat de kinderen niet meer op school konden komen en zij thuis zelf aan het werk moesten vanwege het coronavirus."

Juf Myrthe hield de eieren nauwlettend in de gaten en liet de klas via YouTube en foto's weten hoe het met de eieren ging. Het was nog een hele klus, de juiste luchtvochtigheid en temperatuur die nodig zijn om de kuikentjes goed te laten groeien.

Juffrouw Tok
De kinderen mochten de juf ook laten weten welke namen zij de kuikens wilden geven. "Op 29 maart werd het eerste kuikentje geboren, Kiki. Al snel volgden Chickie, Calimero, Boet en Juffrouw Tok."

Waar het in het begin natte kleine vogeltjes waren, werden ze al snel onder de warme lamp donzige zwarte kuikens. "Wat zijn ze schattig. De kuikens zullen later uitgroeien tot zwarte kippen met witte strepen."

Uitzondering
Wegens alle maatregelen rondom het coronavirus mochten de kinderen niet langskomen op school, maar voor het bewonderen van de kuikens in het echt maakte Erik Pots, locatieleider, een uitzondering.

Met een schema op alfabetische volgorde mochten de kinderen hun nieuwe werk voor de komende weken op komen halen en gelijk op (k)raamvisite bij de kuikens komen. "Juf Myrthe stond als een trotse kuikenmoeder achter het raam met haar kuikens te zwaaien naar de kinderen."

Werkpakketten
De meester en juffen sturen nu de leerlingen thuis moeten blijven elke dag een video met uitleg van de opdrachten, nieuws en lieve berichten, leuke foto's en hilarische filmpjes. Ze maken werkpakketten en sturen aan het einde van de dag alle antwoorden.

Wekelijks is er contact via Skype. Een moment waar de leerlingen erg naar uitkijken. "Nog even een paar weken contact op afstand volhouden. Straks kunnen ze hopelijk de laatste weken voor de zomervakantie het gemiste contact inhalen. Kletsen, lachen met elkaar en weer een high five bij binnenkomst. Wat kijkt iedereen daar naar uit."

Een van de donzige kuikentjes.

Door het raam kunnen de leerlingen de pasgeboren kuikentjes bewonderen.

Meer berichten