Zowel de Huizermaat als het Erfgooiers College laten eindexamenkandidaten 4 juni officieel weten of zij zijn geslaagd.
Zowel de Huizermaat als het Erfgooiers College laten eindexamenkandidaten 4 juni officieel weten of zij zijn geslaagd. Foto: Marieke van Veen

Examenuitslagen middelbare scholen Huizen 4 juni bekend

Algemeen corona

HUIZEN - De middelbare scholen het Erfgooiers College en Scholengemeenschap Huizermaat laten de leerlingen 4 juni officieel weten wie er is geslaagd, wie nog herkansingen mag doen of wie het jaar over moet doen.

Hiermee volgen de scholen de richtlijn van het kabinet, die 4 juni als landelijk moment heeft gekozen voor scholieren om te vieren dat zij geslaagd zijn. Ook is inmiddels bekend wat de slaag-zak-regeling is, nu de centrale examens dit jaar niet doorgaan in verband met het coronavirus.

Huizermaat
"Sommige leerlingen hebben voor alle schoolexamens voldoendes gehaald, maar wij zullen ze pas echt de 4e juni officieel laten weten dat ze geslaagd zijn. We hopen dat ze dan ook naar school kunnen komen om dat speciale moment met medeleerlingen te kunnen vieren", laat rector Tanja de Ruijter van de Huizermaat weten.

Vooral Mavoleerlingen van de Huizermaat moeten nog aan de bak. Zij moeten nog een schoolexamen maken en daarna volgt nog een herkansing, voordat zij alle cijfers hebben waarop de school kan baseren of ze geslaagd zijn of nog niet.

Erfgooiers College
Bij het Erfgooiers College zijn afgelopen week de laatste schoolexamens gemaakt. Hier volgt dan alleen nog een herkansing voor dat laatste examen. Dat laat rector Gerlof Boersma weten. "Maar nu weten we ook precies hoe we dit een vervolg kunnen geven."

Zo weet de school nu dat leerlingen voor twee vakken een herkansing, in dit geval een resultaatverbeteringstoets, kunnen doen. Normaliter kunnen leerlingen slechts één vak herkansen. "Dat kunnen we nu gaan inplannen en daar hebben we dan de hele periode van de meivakantie tot juni voor."

Raar jaar
Veel examenleerlingen maken een raar jaar door. "Zo zijn we die laatste periode vaak alleen maar bezig om examentraining te geven, waar leraren leerlingen tips geven en laten oefenen met examens. Toen we wisten dat het centraal examen zou vervallen, zijn we daar mee gestopt."

"Nu weten we allemaal waar we aan toe zijn. De regeling van het kabinet hebben we integraal doorgestuurd naar de leerlingen. Ook zij weten wat er nodig is om te slagen. Wij gaan nu de resultaatverbeteringstoetsen voorbereiden en we hebben met de Huizermaat afgestemd dat ook wij pas 4 juni laten weten wie er geslaagd is en dus officieel de vlag buiten kan hangen."

Uit de krant