Iemand die de hekken al had opgemerkt, heeft ironisch het woord welkom neergezet met pijlen daarbij.
Iemand die de hekken al had opgemerkt, heeft ironisch het woord welkom neergezet met pijlen daarbij. Foto: Albert van der Linden

Zaterdagmarkt goed verlopen, wel hekjes om bankjes

Algemeen corona

HUIZEN - De gemeente Huizen is tevreden over het verloop van de markt zaterdag. Er was meer ruimte voor de kramen en bezoekers. Wel zijn bankjes op het Oude Raadhuisplein afgezet, zodat mensen niet direct hun koopwaar nuttigen.

Ook komende zaterdagen wordt de Kerkstraat tussen de Keucheniusstraat en het Prins Bernhardplein afgesloten voor verkeer. Hier staan tijdens de markt de kramen voor worst en vleeswaren, groenten en bloemen/planten.

Daarnaast is de verkoop van eieren opgeschoven op de Lindenlaan en is de kraam met salades/olijven en dergelijken verplaatst naar het Oude Raadhuisplein.

Kom alleen
Aan bezoekers van de markt en het winkelcentrum wordt verzocht zoveel mogelijk alleen te komen en het verblijf zo kort mogelijk te houden.

Ook wijst de gemeente er nog maar eens op dat het niet toegestaan is om tussen de kramen door te fietsen nu daar extra ruimte is.

Fietsenrekken
"Fietsen kunnen geplaatst worden in de daarvoor bestemde rekken. Naast de fietsenrekken nabij de Albert Heijn en de Hema is er bij de kerk ook altijd ruim voldoende gelegenheid voor het stallen van fietsen."

Per week wordt beoordeeld of de genomen maatregelen aangepast moeten worden.


Ook komende zaterdagen wordt de Kerkstraat afgesloten en is er dus meer ruimte voor de markt. (Foto: Bob Awick)

Uit de krant