Afbeelding
Foto: RIVM

Liveblog corona in Huizen 20-26 april

Coronavirus corona

HUIZEN - Vandaag starten we met een nieuw liveblog voor komende week, waarin we het nieuws rondom de coronacrisis in het kort bijhouden.

Dit liveblog wordt regelmatig bijgehouden, maar er kan tijd zitten tussen het moment waarop een nieuwsbericht gepubliceerd is en het in dit blog wordt vermeld. Er is ook een dossier over corona. Klik op het blokje corona boven de titel of hier om alle berichten die te maken hebben met corona op onze website overzichtelijk bij elkaar te zien in dit dossier. Zelf iets te melden aan ons? Mail naar redactie@NieuwsbladvoorHuizen.nl..

Het livebog van 13 tot en met 19 april is hier te vinden.
Het liveblog van 6 tot en met 12 april is hier te vinden.
Het liveblog van 30 maart tot en met 5 april is hier te vinden.
Het liveblog van 23 tot en met 29 maart is hier te vinden.
Het liveblog van 12 tot en met 22 maart is hier te vinden.

Zaterdag 25 april

11.57 uur Coronamaatregelen zijn voor iedereen stressvol; een dagschema kan helpen
"We zitten op elkaars lip en dat werkt irritaties in de hand", zegt Marieke van Leeuwen, gedragswetenschapper bij Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek. "De coronamaatregelen zijn voor iedereen stressvol, maar voor kwetsbare mensen en huishoudens kan het helemaal verkeerd uitpakken." Lees hier het uitgebreide artikel.

7.19 uur Speciale Koningsdagbeer op de Vecht
Sylvia Brons aan de Vecht heeft een bijzondere beer in haar tuin staan die kinderen kunnen spotten bij hun Berenjacht. Het is een speciale Koningsdagbeer. Lees hier het bericht.

Vrijdag 24 april

19.39 uur Aantal opgenomen coronapatiënten in Tergooi daalt met drie; nu 16 bedden bezet
Op dit moment zijn er negentien patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Er zijn zestien patiënten overleden. Om verdere besmetting met het coronavirus te voorkomen staan er voor de hoofdingangen van Tergooi Hilversum en Blaricum speciale triagetenten. Zie het filmpje hierover en het bericht hier.

11.30 uur Reinout en Noor winnen prijs Koningsspelen
De prijswinnaars van de twee opdrachten van de Koningsspelen van vorige week vrijdag zijn vandaag bekend gemaakt door Buurtsportcoaches Justin en Jurgen. Dat deden ze met een filmpje. Zie het filmpje en bericht hier.

Donderdag 23 april

17.25 uur Aantal coronapatiënten in Tergooi stabiliseert 
In Tergooi zijn momenteel 22 coronapatiënten opgenomen. Hiervan liggen tien mensen aan de beademing op de Intensive Care. Binnen het ziekenhuis is men ook weer druk doende met opschalen. Het is namelijk wel weer de bedoeling om andere patiënten, met wie afspraken vanwege corona waren afgezegd, te kunnen ontvangen. Maar voordat dit zover is, moet er intern nog een en ander geregeld worden. Zie hier het hele bericht.

17.17 uur Koningsdag vieren met Oranje Foodbox en bingo
Koningsdag wordt komende maandag anders door de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het het coronavirus tegen te gaan. De lokale ondernemers zijn daar op ingesprongen met een Oranje Foodbox. Lees hier meer.

15.16 uur Meiden tekenen cadeautje voor het gemeentehuis
Kyara en Maud Woudsma hebben gisteren voor het gemeentehuis een cadeautje achter gelaten in de vorm van een grote krijttekening. Hier vindt je de foto's en het berichtje.

10.26 uur Coronaproof kunst kijken op de Draaikom
De theaters en musea zijn dicht maar vanaf deze week kunnen mensen bij TijdvoorMeedoen toch nog aan hun trekken komen als het om kunst gaat. De Binnen-Buiten-Expositie bij Hét Huis van de Buurt aan de Draaikom 2 laat buurtgenoten en voorbijgangers op veilige afstand kunst ervaren. Lees hier het bericht.

Woensdag 22 april

13.38 uur GGD: 46 coronadoden in Gooi en Vechtstreek
Het aantal inwoners van de Gooi en Vechtstreek, dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is de afgelopen week toegenomen tot 46. Een week terug stond dit aantal nog op 38. Lees hier meer.

06.47 uur Heilige maand Ramadan zonder bezoek moskee en familie
"De heilige maand Ramadan begint vrijdag 24 april en ik ben heel teleurgesteld", start Sedat Tapan, voorzitter van het bestuur van de Turkse Selimiye moskee. "Vanwege de coronamaatregelen kunnen wij niet samenkomen in de moskee en ook niet met onze familie en vrienden, maar gezondheid gaat voor, dus ook wij houden ons aan de regels." Lees hier het uitgebreide verhaal.

Dinsdag 21 april

21.27 uur Kabinet komt met lichte versoepeling van coronamaatregelen - 'Prille begin van weg terug'
Premier Mark Rutte heeft vanavond een lichte versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd. "We staan aan het prille begin van de weg terug." Gesterkt door brede onderzoeken gaan de basisscholen vanaf 11 mei weer open; kinderen gaan de helft van de tijd weer naar school. "Bijvoorbeeld in de ochtend de ene helft van de kinderen, en in de middag de andere helft." Lees hier meer.

19.59 uur Honderden dinerbonnen voor zorg
Wimmy Hu van restaurant The Red Sun in Blaricum heeft vanmorgen samen met haar man Pieter maar liefst 440 dinerbonnen overhandigd aan de GGD. Deze gaat de bonnen verdelen onder zorgwerkers bij Vivium, Inovum, Amaris, Hilverzorg, Tergooi, Merem, HAP/CCC, RAV en Kwintes. Lees het uitgebreide verhaal hier.

15.40 uur Natuurclubs balen: 'Mensen gedragen zich alsof ze in een recreatiegebied zijn, waar alles mag'
Groepen jongeren die overlast veroorzaken, mensen die van de paden afgaan en dwars door kwetsbare natuur heenlopen, fietsen of zwemmen waar dat niet toegestaan is, loslopende honden en heel veel zwerfafval. Het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten zijn helemaal klaar met de vele bezoekers die lang niet altijd rekening houden met de natuur.

14.07 uur Tergooi: aantal patiënten met corona stabiliseert
Het aantal coronapatiënten in Tergooi is redelijk stabiel, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis. Er zijn nu 21 patiënten opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Lees hier meer.

10.30 uur Bibliotheekmaterialen aan huis afgeleverd
Bibliotheek Huizen - Laren - Blaricum is in Huizen een samenwerking aangegaan met Versa Welzijn Huizen en Vrijwilligerscentrale Huizen, zodat mensen uit de kwetsbare doelgroep toch bibliotheekmaterialen thuis kunnen krijgen. Lees het bericht hier.

Maandag 20 april

19.38 uur Coronateststraat zorgmedewerkers verhuist naar brandweerkazerne Bussum
De twee weken terug geopende teststraat in Bussum, waar zorgmedewerkers uit de regio zich kunnen laten testen op het coronavirus, is vanaf morgen op een nieuwe locatie. Lees hier het artikel.

13.15 uur RIVM onderzoekt gedrag bij bestrijding coronavirus  
GGD Gooi en Vechtstreek voert, in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland en de wetenschappelijke adviesraad van het RIVM - bestaande uit top-experts in de gedrags- en communicatiewetenschappen - onder de inwoners in de regio 't Gooi en de Vechtstreek een gedragsonderzoek uit naar de bestrijding van het coronavirus. Lees het bericht hier.

11.50 uur Oldtimer Festival Huizen verplaatst naar volgend jaar
Het bestuur van de Stichting Oldtimers Huizen heeft, met pijn in het hart, besloten om het Oldtimer Festival Huizen dat dit jaar op 5 september gepland stond niet door te laten gaan. De organisatie heeft het evenement verplaatst naar volgend jaar. Lees hier meer.

6.37 uur Corona-unit Amaris in Nieuwe Kerk
Amaris gaat een corona-unit inrichten in de Nieuwe Kerk die naast Voor Anker ligt. Hier worden straks onder andere psycho-geriatrische cliënten en somatische cliënten - mensen die naast (vermoedelijk) corona nog een aandoening hebben - verpleegd. Lees hier het bericht.

Uit de krant