Foto: Pixabay
corona

Aantal coronapatiënten in Tergooi stabiliseert

REGIO - In Tergooi zijn momenteel 22 coronapatiënten opgenomen. Hiervan liggen tien mensen aan de beademing op de Intensive Care.

Binnen het ziekenhuis is men ook weer druk doende met opschalen. Het is namelijk wel weer de bedoeling om andere patiënten, met wie afspraken vanwege corona waren afgezegd, te kunnen ontvangen. Maar voordat dit zover is, moet er intern nog een en ander geregeld worden.

Wél ziet het ziekenhuis weer meer (semi)spoedpatiënten - los van corona dus - binnenkomen. Eerder bleven zij vanwege alle maatregelen van nu massaal weg. De oproep van het ziekenhuis aan deze mensen om vooral wél te komen heeft dus gewerkt.

RIVM
Bij het RIVM zijn vandaag 137 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 123 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld, meldt het RIVM. Tot nu toe zijn er 35.729 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Maatregelen werken
"De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten."

Verpleeghuizen
Naar schatting heeft ongeveer éénderde van de verpleeghuizen tenminste één patiënt met COVID-19. RIVM: "We zien dat er de laatste dagen niet veel nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten bijkomen. We zien wel verspreiding van COVID-19 binnen verpleeghuizen. Het aantal verpleeghuisbewoners met COVID-19 dat overlijdt, blijft stabiel hoog."

Meer berichten