Vrijwilligers gingen vanmiddag zwerfvuil opruimen.
Vrijwilligers gingen vanmiddag zwerfvuil opruimen. Foto: Bob Awick

40 zakken vuil opgehaald bij Cleanup Challenge

Natuur en Milieu

HUIZEN - Vrijwilligers hebben vandaag 40 zakken met vuil opgehaald tijdens de 1,5 meter Cleanup Challenge van Huizen Schoon en Rotary Gooimeer. In totaal hielpen 24 mensen mee.

"'s ochtends waren we in Blaricum. Daar heeft Rotary Club Blaricum Centaurea met 12 vrijwilligers 'schoongewandeld'. Daarna werd er in Huizen schoongemaakt", aldus de organisatie.

EndPlasticSoup
De 1,5 meter cleanup challenge is vooral bedoeld om meer aandacht te vragen voor het plastic probleem. Rotary zet zich daar wereldwijd voor in met de actie EndPlasticSoup.

Daarbij wordt niet alleen schoongemaakt, maar ook gekeken naar alternatieve producten en hoe mensen minder plastic gaan kopen en minder eenmalig plastic gaan gebruiken. 

Gerecycled
Zo komt er minder plastic in omloop en wat er dan nog in omloop is, kan worden gerecycled en komt dan niet in het milieu terecht.

"Er is al veel voortgang: de gemeentes in Gooi en Vecht gaan geen eenmalig plastic meer gebruiken, er is belasting op plastic producten in Spanje en er zijn diverse mooie projecten in binnen- en buitenland."

Uit de krant