Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tergooi al paar dagen coronavrij

Coronavirus

HUIZEN - In Tergooi zijn sinds vrijdag al geen coronapatiënten meer. Ook afgelopen weekend kwam daar geen verandering in. Dat zegt ziekenhuis woordvoerder Wencke Fassbender. Tot dusver zijn er zestien coronapatiënten overleden in Tergooi.

Het goede nieuws betekent allerminst dat de relatieve rust binnen het ziekenhuis is teruggekeerd. De triagetent bij de ingang, waar vragen worden gesteld om te bepalen of bezoekers coronagerelateerde klachten hebben, blijft er zeker nog de komende weken staan. Verder is het verzoek om pas vijf minuten voor de afspraak het ziekenhuis in te gaan. Anders wordt het binnen te druk. In Blaricum komt er per maandag 8 juni een extra triagetent bij de hoofdingang om de doorstroom van patiënten te bevorderen.

Ondertussen wil Tergooi wel weer zo veel mogelijk patiënten helpen. Daarbij geldt dan wel weer de richtlijn van anderhalve meter. De wachtkamers zijn zo ingericht dat iedereen zich aan de anderhalve meter afstand kan houden. Op sommige plekken is ereenrichtingsverkeer ingevoerd zodat er niet te veel patiënten tegelijk op een plek samenkomen.


Uit de krant