De Swiss Pearl ligt straks tijdelijk als hotel in het Nautisch Kwartier.
De Swiss Pearl ligt straks tijdelijk als hotel in het Nautisch Kwartier. (Foto: Viva Riverside)

Tijdelijke hotelboot in Nautisch Kwartier

HUIZEN  - Huizen staat als eerste gemeente van Nederland in het zomerseizoen het exploiteren van een riviercruiseboot als hotel toe. Het riviercruiseschip de Swiss Pearl ligt van 26 juni tot 31 juli 2020 in Huizen.

Viva Riverside neemt de exploitatie op zich en streeft naar een bezettingsgraad van 50 tot 70 procent van de 60 kamers, geschikt voor ruim 120 gasten aan boord. Na een tussentijdse evaluatie is verlenging tot 1 september 2020 mogelijk, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Toerisme op gang
De gemeente Huizen wil met dit project het bezoek aan Huizen stimuleren. Wethouder toerisme Roland Boom: “Juist in deze moeilijke tijden worden tal van nieuwe ideeën gelanceerd om de samenleving en toerisme op gang te krijgen. Dit initiatief willen we een kans geven."

"We hopen dat de hotelgasten kunnen worden verleid tot een bezoek aan Huizen en dat dit leidt tot extra inkomsten voor onze ondernemers. Daarnaast stellen we hoge eisen aan het volgen van de maatregelen ter bestrijding van Covid-19.”

Viersterrencruiseschip
Swiss Pearl is een viersterrencruiseschip met een lengte van 110 meter. Volgens rederij Viva Riverside varieert de doelgroep van 20 tot 80 jaar, die naar verwachting voor 2 á 3 nachten zal verblijven en verschillende attracties en musea in Huizen en de regio zullen bezoeken.

Meer berichten