Ontwikkelaar Zeger van Twillert van Slokker Vastgoed bij woningen van LUX Huizen Fase 1.
Ontwikkelaar Zeger van Twillert van Slokker Vastgoed bij woningen van LUX Huizen Fase 1. Foto: © Bob Awick
Advertorial

Zestien nieuwbouwwoningen van LUX Huizen Fase 3 in de verkoop

Bedrijven

HUIZEN Op het voormalige Lucent-terrein, tussen de Warandebergstraat, Baanbergenweg en Botterstraat, komen 72 woningen. Het project heet LUX Huizen en is de eerste aardgasvrije nieuwbouwwijk in Huizen.

"De twintig woningen van fase 1 zijn inmiddels opgeleverd en fase 2 is voor het grootste deel verkocht’, vertelt ontwikkelaar Zeger van Twillert van Slokker Vastgoed, die namens Slokker het plangebied ontwikkelt. "Door het verkoopsucces van fase 2 gaan we versneld in de verkoop met zestien rijwoningen. Deze woningen hebben dezelfde gevarieerde architectuur als fase 2. Je kunt kiezen uit een langskap of dwarskap en een rode of witte gevel. De tussen- en hoekwoningen zijn opgedeeld in vier korte rijen en zijn te koop vanaf 360.000 euro. Nieuw in deze fase is dat drie hoekwoningen een erker hebben dat een mooie aanvulling is op de al complete woningen en extra gunstig is voor de lichtinval in de keuken. Fase 3 is in de verkoop gegaan en inschrijven kan nog tot 29 juni 12.00 uur."

Architectuur van het Oude Dorp

Alle 72 woningen zijn ontworpen door architect Ton Mulleners van Mulleners en Mulleners architecten. "Wat voor ons belangrijk was, is dat de nieuwbouwwijk moet passen in de omgeving. De woningen hebben een moderne uitstraling, maar wel met de architectuur van het Oude Dorp, zoals de kenmerkende speklagen in het metselwerk en de diepe neggen rondom de kozijnen.” De nieuwbouwwoningen zijn gasloos en voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Bovendien zijn ze zeer goed geïsoleerd, waardoor de huizen energieneutraal zijn. Dit betekent dat de energie die het huis nodig heeft voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie vanuit de zonnepanelen geleverd kan worden. Hierdoor zijn de maandelijkse energielasten aanzienlijk lager. Tevens het vermelden waard is dat LUX Huizen heel centraal ligt. De woningen liggen vlak bij het Oude Dorp met veel winkels, restaurants en cafés. Ook ben je te voet in 5 minuten bij de haven. Bovendien ligt de nieuwe wijk dicht bij een busstation en sportvelden."

Brochures van de woningen

Voor meer details en verkoopstukken kun je terecht op de site www.luxhuizen.nl. Daar staat alle informatie en kun je de woningen online bekijken en samenstellen met de 3D Woonmodule. Hiermee krijg je goed inzicht in de optiemogelijkheden. Makelaar van LUX Huizen is Voorma en Walch aan de Ceintuurbaan 22 in Huizen, 035-525 31 35. Bij het makelaarskantoor liggen de brochures klaar. Ook geïnteresseerden voor één van de laatste twee-onder-een-kapwoningen van fase 2 kunnen nog bij de makelaar terecht.

Uit de krant