Afbeelding

Digi & taalhuis weer van start bij bibliotheken

Algemeen

HUIZEN - Het Digi & taalhuis spreekuur is weer van start gegaan bij Bibliotheek Gooi en meer in Eemnes en Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum in Huizen. Deze spreekuren gaan ook in de zomervakantie door.

Het Digi & taalhuis biedt tijdens vaste spreekuren passende hulp aan mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van - digitale - basisvaardigheden.  

Praktische tips
Iedereen kan bij de bibliotheek terecht voor een handen en voeten gesprek, praktische tips over hoe je nou begint met het oefenen met taal en andere - digitale - basisvaardigheden.

Voor een grote groep mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en andere - digitale - basisvaardigheden is de afgelopen periode extra (in)spannend geweest. Helemaal als je je bedenkt, dat zij zich veelal zonder hulp hebben moeten redden.

Hartverwarmend
In Huizen ontving Taaladviseur Annette Grippeling onlangs weer de eerste deelnemers. "Het is hartverwarmend om te zien hoe blij mensen zijn met de mogelijkheid om op een laagdrempelige en heel persoonlijke manier te oefenen met taal", aldus een enthousiaste Annette.

Het Digi & taalhuis spreekuur vindt in de bibliotheek in Huizen plaats elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en het spreekuur in Eemnes is dinsdag 30 juni en 11 augustus van 13.30 tot 15.00 uur.

Uit de krant

!