Marloes Klein samen met Roos in peuteropvang 't Krekeltje in Huizen.
Marloes Klein samen met Roos in peuteropvang 't Krekeltje in Huizen. Foto: © Bob Awick
Advertorial

'Het is belangrijk dat alle kinderen een goede start maken in hun ontwikkeling'

Bedrijven

HUIZEN Stichting Kinderopvang Huizen biedt professionele opvang voor kinderen van nul tot dertien jaar in Huizen en Blaricum.

"Kinderopvang Huizen heeft twee kinderdagverblijven, zeven locaties met peuteropvang en daarnaast ook buitenschoolse opvang", vertelt Marloes Klein. "Volgend schooljaar komt er een achtste peuteropvang bij in basisschool De Gouden Kraal in Huizen. Met onze peuteropvang zitten we in de basisscholen of dicht bij een school. We vinden het belangrijk om een goede samenwerking te hebben met de basisschool, zodat kinderen makkelijk kunnen doorstromen naar groep 1 in een vertrouwde omgeving."

Goed ontwikkelen

Marloes werkt elf jaar voor de stichting als teammanager voor alle peuteropvanglocaties. "Vanaf 1 juni heb ik een nieuwe functie als voorschoolse-educatie- en zorgcoördinator voor de peuters en om de medewerkers op de locaties te begeleiden. Voor elk kind is het belangrijk om zich goed te ontwikkelen, maar soms zijn er kinderen die extra steun nodig omdat ze een ontwikkelings- of taalachterstand hebben. In de peuteropvang hebben we gespecialiseerde voorschoolse-educatiemedewerkers om die kinderen op de juiste manier te stimuleren om zich goed te ontwikkelen. We bieden opvang aan voor alle kinderen van twee tot vier jaar en helpen ze spelenderwijs met hun taalontwikkeling, rekenvaardigheid, motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling richting de basisschool. In de peuteropvanglocaties werken we met de spel- en leermethode Uk & Puk. Deze methode heeft verschillende thema's die gericht zijn op de belevingswereld van de peuters."

Gezellige omgeving

De ontwikkeling van een kind wordt bijgehouden in het kindvolgsysteem. "Dit systeem is de basis voor een oudergesprek en de overdracht naar de basisschool. Wat ook belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind is structuur. Wij bieden dat aan in een gezellige omgeving waar ze plezier kunnen maken en kunnen spelen met vriendjes om zich te ontwikkelen met verschillende binnen- en buitenactiviteiten. De pedagogisch medewerkers doen dit met veel passie, liefde en aandacht.

Subsidie

Alle peuters hebben recht op een plek in de peuteropvang met een goede voorbereiding voor de basisschool. De gemeente Huizen biedt subsidie aan als jouw kind een voorschoolse- en vroegschoolse educatie (VVE)-indicatie heeft, of als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag, omdat bijvoorbeeld één ouder werkt en de andere niet, dan kom je vaak in aanmerking voor de subsidie. Voor vragen kun je mailen naar klantcontact@kinderopvanghuizen.nl of bel met 035-72 00 301."

Voor meer informatie over Kinderopvang Huizen of het inschrijven van je kind kijk dan op www.kinderopvanghuizen.nl.

Uit de krant