De VVV in het Huizer Museum kan dankzij vrijwilligers beperkt open.
De VVV in het Huizer Museum kan dankzij vrijwilligers beperkt open. Archieffoto: Bob Awick

VVV en museumwinkel beperkt open in gesloten Huizer Museum

Algemeen

HUIZEN - De VVV in Huizen, die gevestigd is in het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 gaat met ingang van 3 juli tijdelijk open op vrijdag en zaterdag van 10.30 tot 13.30 uur in de maanden juli tot en met september. Het museum zelf blijft gesloten.

Nu het museum gesloten is vanwege de coronamaatregelen, werd de VVV ook node gemist. Daarom is gezocht naar een oplossing hiervoor. Dankzij een tiental vrijwilligers is dat nu gelukt.

Zij gaan de VVE en museumwinkel op een aantal momenten bemensen. Betaling kan alleen contactloos via telefoon of met PIN. Er zijn geen VVV cadeaukaarten te koop. Die zijn bij andere winkels aan te schaffen. De coronamaatregelen zijn daarnaast van kracht.

Huizer Museum
Het Huizer Museum kan niet binnen de 1,5 maatregel open. Dat lukt niet in het museum met nauwe gangen en beperkte ruimtes. Ook vallen veel vrijwilligers in de kwetsbare groep.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de collectie binnenkort wel weer te kunnen tonen aan het publiek. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden om dat langs digitale weg te doen.

Uit de krant