De cruiseboot blijft als drijvend hotel tot in ieder geval 31 juli liggen.
De cruiseboot blijft als drijvend hotel tot in ieder geval 31 juli liggen. Foto: Bob Awick

Gasten hotelboot ontdekken Huizen en omgeving

Algemeen

HUIZEN - Het viersterren cruiseschip 'Viva Riverside' dat op dit moment aangemeerd is aan de cruisesteiger in het Nautisch Kwartier is volgens de rederij in trek bij gasten van alle leeftijden. Zij blijven gemiddeld twee à drie nachten op de boot slapen.

Goed nieuws is dat deze mensen ook Huizen verkennen en de directe omgeving. Bijvoorbeeld op de fiets, want die kan veilig aan boord geplaatst worden op het 110 meter lange vaartuig. Ruim 120 gasten kunnen er slapen en daar is de regio ook blij mee. Toerisme Gooi & Vecht promoot de hotelboot dan ook graag.

Mogelijk verlengd
"Huizen staat in het zomerseizoen - als eerste gemeente van Nederland - het exploiteren van een riviercruiseschip als hotel toe. Als het hotelschip een succes is, wordt de periode mogelijk verlengd tot 1 september 2020", laat Toerisme Gooi & Vecht weten.

"Door de huidige Covid-19 situatie worden vele nieuwe ideeën gelanceerd om zowel de samenleving als het toerisme weer op gang te krijgen. Met de komst van het hotelschip wil de gemeente Huizen het bezoek aan Huizen en Gooi & Vecht stimuleren. Gasten kunnen rekenen op een uniek verblijf als uitvalsbasis voor het ontdekken van Huizen en omgeving. Vanzelfsprekend worden bij dit initiatief hoge eisen gesteld aan het volgen van de noodzakelijke RIVM-maatregelen."

Je zit ernaast
Ook de Metropoolregio Amserdam (MRA) waar Huizen deel van uitmaakt, is maandag met een zomercampagne 'Je zit ernaast' begonnen om toerisme dicht bij huis te promoten. "Inwoners van de regio rond Amsterdam beseffen het niet altijd, maar zij wonen in één van de mooiste en meest gevarieerde gebieden van Nederland."

"Juist nu de coronacrisis een enorme impact heeft op ons dagelijks leven, is het belangrijker dan ooit om te laten zien wat lokale ondernemers, horeca en culturele instellingen in de regio te bieden hebben."

Amsterdam
Amsterdam is ook bij de campagne betrokken, maar de campagne is juist niet gericht om de stad als bestemming te promoten voor inwoners uit de omgeving. "De MRA strekt zich uit van Velsen tot Lelystad en van Beemster tot Haarlemmermeer en van Haarlem tot Hilversum."

"Dit gebied heeft ontzettend veel te bieden: van bos tot vlaktes, van cultuur tot kust en van speeltuinen tot vakantieparken. En alles is dichtbij: je hoeft er de grens niet voor over te gaan. Als het in de MRA is, kan het nooit ver weg zijn. Met andere woorden: je zit ernaast."

Uit de krant