Directeur Astrid Veerman en voorzitter ad interim Frans van Rossen overhandigen het jaarverslag aan wethouder Maarten Hoelscher (r).
Directeur Astrid Veerman en voorzitter ad interim Frans van Rossen overhandigen het jaarverslag aan wethouder Maarten Hoelscher (r). Foto: MKfotodesign

TijdvoorMeedoen biedt wethouder jaarverslag aan

Buurt / wijk

HUIZEN - Het bestuur van TijdvoorMeedoen heeft vanmorgen het jaarverslag over 2019 aangeboden aan wethouder Maarten Hoelscher.

Het belangrijkste van dat jaarverslag zijn natuurlijk de cijfers, maar TijdvoorMeedoen pakt dingen altijd een beetje anders aan dan anders. Tientallen cartoons van een talentvolle deelnemer vangen in beeld wat er gebeurd.

Eerste jaar
Dat is veel in 2019, het eerste jaar dat TijdvoorMeedoen zelfstandig draait. Er zijn 310 deelnemers en er worden 1.200 gesprekken gevoerd door activeringsmedewerkers.

Iedereen kan terecht bij TijdvoorMeedoen om bij te dragen, om zijn passie te vinden en daar iets mee te doen. Zo ontstaan er teams, 23 in 2019, die zo’n 55 projecten draaien in Hèt Huis van de Buurt aan de Draaikom 2. Er wordt gekookt, gesport, in de tuin gewerkt, een winkel gedraaid. Er is een beautyteam, createam, diverse lessen en nog veel meer.

Deelnemers
Van de deelnemers stromen er 25 uit naar betaald werk. “Onze kracht is ook gelijk onze zwakte”, legt woordvoerder Robert Harsevoort uit. “De mensen die doorstromen, laten ook weer gaten in de organisatie open.”

Werken om het fundament te versterken en te zorgen dat alle teams met deelnemers door kunnen blijven draaien is dan ook een prioriteit voor de organisatie.

Nieuwbouw
Daarnaast was 2019 het jaar waarin gesproken werd over nieuwbouw van de locatie. Dat is niet terug te vinden in het korte en bondige jaarverslag, maar wel belangrijk.

“Er wordt nu geld gereserveerd door de gemeente om dit mogelijk te maken. In oktober van dit jaar stelt de raad de begroting vast en dan kunnen we daarmee aan de slag. Een mooi vooruitzicht, maar het duurt dan nog een paar jaar voordat het zover is.”

In balans
TijdvoorMeedoen kijkt terug op een goed jaar, waarbij de organisatie in balans kwam. De relatie met Versa is goed en resultaten worden behaald. Dat werd doorgetrokken naar 2020, wat door de coronacrisis een bijzonder jaar is.

“We merken dat er veel behoefte is aan contact en dat mensen toch vereenzamen. Er is dus veel gebeld en druk gezoomd. Inmiddels komen de deelnemers ook weer naar Hèt Huis van de Buurt. Dat brengt ook wel weer extra werk mee, want iedereen moet een registratieformulier invullen. We gaan zien hoe dat verder zal gaan dit jaar.”

Uit de krant